LA Ungdoms kampagne hånes på Facebook: "I er rablende sindssyge"

En ironisk Halloween-kampagne fra Liberal Alliances Ungdom er blevet latterliggjort og vendt mod partiet selv af hundredevis af vrede brugere på Facebook.
"I år til halloween klæder jeg mig ud som en socialist. Når børnene kommer til min dør, stjæler jeg halvdelen af deres slik og giver det til de andre børn, der ikke gad at gå fra dør til dør". Sådan lyder teksten i den udskældte annonce. 
"I år til halloween klæder jeg mig ud som en socialist. Når børnene kommer til min dør, stjæler jeg halvdelen af deres slik og giver det til de andre børn, der ikke gad at gå fra dør til dør". Sådan lyder teksten i den udskældte annonce.  Screen shot af annonce

En sarkastisk Halloween-kampagne fra Liberal Alliances ungdom er blevet latterliggjort og vendt mod partiet selv af en lang række vrede brugere på Facebook.

Latterliggørelsen fik ekstra vind, da debattør og forfatter Sanne Søndergaard fredag kommenterede på LA-annoncen, som viser et billede af et klassisk halloween-græskar med billedteksten:

"I år til halloween klæder jeg mig ud som en socialist. Når børnene kommer til min dør, stjæler jeg halvdelen af deres slik og giver det til de andre børn, der ikke gad at gå fra dør til dør."

Artiklen fortsætter under billedet.

󾔟󾆮󾔟Flashback Friday! Pas på jeres slik ;) !󾔟󾆮󾔟#dkpol #Liberalungdom #halloween

Posted by Liberal Alliances Ungdom on 23. oktober 2015

Sanne Søndergaards korte svar lyder kort og godt:

"I år til Halloween klæder jeg mig ikke ud som en fra Liberal Alliance. Jeg vil ikke give små børn traumer."

Kommentaren har affødt hundredevis af likes og en lang tråd på forfatterens facebook-side, hvor brugerne med opfindsomme ormformuleringer af billedteksten skyder igen på Liberal Alliances Ungdom.

Tomas sætter en rød streg over "ikke gad" i den oprindelige annonce og erstatter det med:

"kunne gå fra dør til dør, fordi, de ligger på onkologisk afd. på Riget, kunne gå fra dør til dør, fordi de sidder i en kørestol, kunne gå fra dør til dør, fordi de skammer sig over deres slidte tøj."

En anden bruger ved navn Thomas, har indsat denne tekst på annoncen:

"Fedt. Så klæder jeg mig ud som propelhats-liberalist. Tre dage før Halloween opkøber to af mine venner og jeg al slik i Herning. Når børnene kommer til vores døre, kan de få lov at købe slikket til det dobbelte af butiksprisen. Næste dag skriver jeg sammen med Anders Krab-Johansen (chefredaktør på Børsen, red) et harmdirrende indlæg i Børsen om, hvordan de børn, der ikke havde råd til mit slik, er dovne og ødelægger Danmarks fremtid. Dem og så topskatten."

David fortsætter den tykke sarkasme og foreslår følgende tekst:

"I år til Halloween vil jeg klæde mig ud som borgerlig. Tage halvdelen af børnenes slik som betaling for at stå på min grund, og til gengæld vil jeg give dem løfter om abstrakte begreber som frihed – og desuden love dem at hvis de nogensinde får brug for hjælp, hvis de rammer bunden, så kan de gå ad helvede til."

Skubber potentielle vælgere væk

Men det er ikke kun på Sanne Søndergaards facebook profil, vreden og kritikken har fået frit løb. På Liberal Alliances egen profil er kommentarerne væltet ind i endnu større omfang.

Og det kunne tyde på, at Liberal Alliance har lavet et selvmål. I hvert fald er langt de fleste kommentarer negative, og vendinger som "I er rablende sindssyge" og "hvor er det bare lavt" kan læses i tråden.

Magnus er en af flere, som giver udtryk for, at de tidligere har haft respekt for partiet, men at den er ved at være sluppet op.

"Jeg plejede at have høje tanker om LA, og var medlem. Men det her er simpelthen for dumt og usmageligt (det er ikke USA, folk bliver forargede) jeres post her er dum. I er dumme for ikke at se nuancerne i socialisme."

Annoncen er blevet delt 2447 gange fra Liberal Alliances Ungdoms profil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.