LA Ungdom efter udskældt kampagne: Umuligt ikke at træde nogen over tæerne

En ironisk kampagne fra Liberal Alliances Ungdom har fremkaldt flere hundrede vrede kommentarer på facebook. Det bekymrer ikke formanden for ungdomspartiet.
- Sådan er det jo, når man kommer med kampagner, der enten har lidt kant eller glimt i øjet. Så vil der være nogle der føler sig trådt over tæerne. Det er helt naturligt, formand for Liberal Alliances Ungdom Alex Vanopslagh.
- Sådan er det jo, når man kommer med kampagner, der enten har lidt kant eller glimt i øjet. Så vil der være nogle der føler sig trådt over tæerne. Det er helt naturligt, formand for Liberal Alliances Ungdom Alex Vanopslagh. Foto: Mathias Bojesen

Liberal Alliances Ungdoms facebook-profil er lige nu fyldt med hundredevis af vrede kommentarer fra brugere, som i skarpe vendinger kritiserer ungdomspartiets Halloween-kampagne, der ironiserer over socialismen.

Men selvom formand for Liberal Alliances Ungdom Alex Vanopslagh indrømmer, at de vrede kommentarer ikke pynter, så mener formanden, at kampagnen, der er ment som en spøg, samlet set har givet mere positiv end negativ feedback.

- Det er måske rigtig nok, at mange af dem, der har kommenteret, ikke synes, det er en fed kampagne, men i stedet kommer med en hånlig kommentar. Men tager man den samlede respons, vi har fået på kampagnen, så er den klart i overvejende grad mere positiv end negativ, siger han til Avisen.dk.

Selv skyder formanden på, at 80 procent af den samlede respons er positiv, når man tæller delinger og likes med.

- Vi oplever, kampagnen er nået meget bredere ud, end vi plejer, når vi kommunikerer mere seriøst og fagligt funderet. Så vi fortryder på ingen måde, at vi har postet den, siger han.

På den baggrund kan Alex Vanopslagh godt leve med, at det er de vrede udladninger, der fylder mest blandt de op mod tusinde kommentarer på Liberal Alliances Ungdoms Facebookside.

- Sådan er det jo, når man kommer med kampagner, der enten har lidt kant eller glimt i øjet. Så vil der være nogle der føler sig trådt over tæerne. Det er helt naturligt, siger han.

Bare en joke

Alligevel er det kommet bag på formanden, at folk har reageret så voldsomt på annoncen, der taler om at stjæle slik fra børn til Halloween og give det videre til de børn, som ikke selv "gad gå fra dør til dør."

- Jeg blev overrasket over, hvor nært folk tog det. Det er jo meget tydeligt, at det er en kampagne med et glimt i øjet. Vi laver lidt sjov og kritiserer socialismen på en lidt alternativ og måske lidt useriøs måde, og det er der nogle, der er blevet ekstremt fornærmede over. Der er endda nogle, der siger, at vi gør nar ad børn på Rigshospitalet. Det er en fuldstændig absurd fortolkning, siger han og fortsætter:

- Der er selvfølgelig altid nogle politiske modstandere, som til hver en tid vil forsøger at fordreje vores ord, så meget de kan. Der ryster vi bare lidt på hovedet og tænker, hvis de kan blive sure, så lad dem være sure.

Ikke bange for at miste vælgere

Et par af brugerne, som kritiserer Liberal Alliance på ungdomspartiets egen hjemmeside, giver udtryk for, at de tidligere har haft respekt for partiet, men at den er ved at være sluppet op.

For eksempel skriver Magnus:

"Jeg plejede at have høje tanker om LA, og var medlem. Men det her er simpelthen for dumt og usmageligt (det er ikke USA, folk bliver forargede) jeres post her er dum. I er dumme for ikke at se nuancerne i socialisme," skriver han.

Men Alex Vanopslagh er ikke så bekymret for, om kampagnen skulle skubbe potentielle vælgere væk.

- Jeg ville være bange for, at det kunne skræmme potentielle vælgere og stemmer væk, hvis det var den type kampagner, vi kørte hver eneste uge. Men det er måske kun tre ud af hundrede, hvor det har været med et glimt i øjet og ikke noget meget fagligt politisk betonet. Så kan det godt være, vi støder nogen væk, men til gengæld når vi også en masse mennesker, som vi normalt ikke når med vores saglige kampagner.

Alex Vanopslagh tilføjer, at ungdomspolitikerne i Liberal Alliance selv har fået et par gode smil på læben over de mange opfindsomme brugere, der i deres vrede kommentarer vender pilen tilbage mod partiet og gør grin med liberalismen med udgangspunkt i Halloween-annoncen.

Annoncen stammer oprindeligt fra sidste år, men er gået viralt igen i år. Derfor valgte Liberal Alliances Ungdom at poste den påny.

Se annoncen herunder:

󾔟󾆮󾔟Flashback Friday! Pas på jeres slik ;) !󾔟󾆮󾔟#dkpol #Liberalungdom #halloween

Posted by Liberal Alliances Ungdom on 23. oktober 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.