LA Ungdom belønner læserbreve med luksusrejse

Skriv en masse læserbreve og vind en rejse til Schweiz, lyder tilbudet fra Liberal Alliances Ungdom.
Den, der skriver flest læserbreve, vinder en luksusrejse, lyder tilbudet fra Liberal Alliance Ungdom til medlemmerne. Her ses partiets "voksen-afdeling" til sidste års sommermøde.
Den, der skriver flest læserbreve, vinder en luksusrejse, lyder tilbudet fra Liberal Alliance Ungdom til medlemmerne. Her ses partiets "voksen-afdeling" til sidste års sommermøde. Linda Kastrup / Scanpix arkiv

Hvis du de kommende uger oplever at støde på usædvanligt mange læserbreve i medierne fra unge med en stærk liberalistisk holdning, er der en god forklaring.

Liberal Alliances ungdomsafdeling holder nemlig en konkurrence, hvor de belønner det medlem, der får publiceret flest læserbreve, med en luksusrejse til Schweiz. Det skriver fagbladet Journalisten.

På rejsen får den heldige vinder lov at møde en af partiets trofaste støtter, Lars Seier Christensen, der ejer Saxo Bank, ligesom man også får en tur i en sportsvogn.

Konkurrencen er indrettet, så længere læserbreve giver flere points end korte, og landsdækkende medier giver flere points end lokale.

Det er ikke den første ungdomspolitiske organisation, der har afholdt læserbrevskonkurrencer, skriver Journalisten. Normalt er præmierne dog mere beskedne - for eksempel en signeret plakat, en rundvisning på Christiansborg eller et kursus.

Landsformanden for LA Ungdom, Alex Vanopslagh, ser ikke noget problem i at bruge en luksusrejse som gulerod til at lokke flere læserbreve ud af medlemmerne.

- Det, der motiverer medlemmerne, er ønsket om at rykke ved folks holdninger og påvirke debatten. Det er kun godt, at vi kan motivere nogle af de dygtigste debattører til at blive lidt mere aktive. Debatredaktionerne er jo saglige og faglige, og de bringer det kun, hvis debatindlægget virker, siger han til Journalisten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.