LA-profil: "I råber, send en mail"

Folketingsmedlemmerne var i dag til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Men turen derfra blev tilsyneladende en ubehagelig oplevelse for et medlem af Liberal Alliance.
En flok kurdiske demonstranter mødte i dag op i forbindelse med gudstjenesten i Christiansborg Slotskirke. De larmede åbenbart for meget for LA-medlem Ole Birk Olsen, der via sin Facebook-profil opfordrer dem til at sende en mail.
En flok kurdiske demonstranter mødte i dag op i forbindelse med gudstjenesten i Christiansborg Slotskirke. De larmede åbenbart for meget for LA-medlem Ole Birk Olsen, der via sin Facebook-profil opfordrer dem til at sende en mail. Jens Dresling, Polfoto

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance var et af de folketingsmedlemmer der i dag deltog i gudtjenesten i Christiansborg Slotskirke.

Men da han trådte ud af kirken blev han mødt af demonstranter - blandt andet af førtidspensionisten og initiativtageren til Facebook-gruppen "Behandlmigordentligt" - René Erbs. Ifølge Erbs har gruppen, der har fået mange tusinde medlemmer på få måneder, til formål at "bekæmpe asociale politikere." Også en forsamling af kurdere var mødt op for at demonstrere.

Men det blev tilsyneladende for meget for LA-politikeren med alle de demonstranter:

"Under gudstjenesten synger Holmens Kantori så smukt, så smukt, at man bliver helt rørt. Præsten holder en god prædiken. Opløftet og eftertænksom træder man ud af kirken for at gå de 100 meter og finder sig omgivet af råbende og truende mennesker. Der er selvfølgelig den sædvanlige René Erbs med megafonen, som altid står der for at skælde og smælde om dit og om dat og år efter år får lov til at gøre det. Men i år var der også bl.a. 40-50 unge kurdiske mænd med faner, som i kor råbte ord, der lød aggressive, men som ingen kunne forstå, fordi de ikke var på dansk. Hvad har jeg gjort dem? tænkte jeg. Hvorfor står de der? Det må have noget med Islamisk Stats behandling af kurderne at gøre, men jeg er ikke Islamisk Stat - jeg har tværtimod lige stemt for, at der sendes danske jagerfly ned for at kaste bomber mod IS.

Næste gang: Send en mail. Det der råberi virker ikke."

 

Rettelse: Avisen.dk fik i første omgang præsenteret René Erbs som initiativtager til gruppen "behandlosordentligt." Men det er altså gruppen "behandlmigordentligt," som han står for, og som er en hurtigt voksende gruppe på Facebook.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.