LA-formand: Man får det ikke dårligere af, at andre får mere i løn

I Anders Samuelsen drømmesamfund bliver det ikke hårdere for nogen - heller ikke for kontanthjælpsmodtagernes børn, lyder det fra LA-formanden.
"Man får det jo ikke ringere af, at der er nogen, der får mere i lønningsposen," siger LA-formand Anders Samuelsen.
"Man får det jo ikke ringere af, at der er nogen, der får mere i lønningsposen," siger LA-formand Anders Samuelsen. Foto: Scanpix/arkiv

Anders Samuelsen har en drøm om, hvordan Danmark i hans optik skal se ud i 2025.

I et interview med Politiken fortæller Liberal Alliance-formanden, hvordan ingen betaler skat af de første 700 tjente kroner i hans drømme Danmark anno 2025. Samtidig er selskabsskatten halveret, og det betyder i følge Anders Samuelsen, at den offentlige sektor skal slankes, og så skal den private sektor være dobbelt så stor.

Og så understreger han, at det ikke vil blive hårdere for nogen i hans drømmesamfund.

- Man får det jo ikke ringere af, at der er nogen, der får mere i lønningsposen. Der kommer ikke til at blive lavet nogen særlige justeringer i de sociale ydelser, siger Anders Samuelsen til Politiken.

Han sammenligner det med, hvis man har en halv kop kaffe, og naboen har to. Det betyder ikke, at den halve kop bliver dårligere af den grund, lyder argumentet fra LA-formanden.

Han afviser samtidig, at en kontanthjælpsmodtagers barn skulle få det dårligere af, at deres forældrenes indkomst forbliver den samme som i dag, selvom det er ensbetydende med, at skellet til de børn, hvis forældre er i arbejde, kan blive større.

- Det, der vil være hårdere for det barn, det er, hvis forældrene bliver ved med at være på kontanthjælp hele barndommen. Men med mit system, hvor der kommer gang i det private, så der kommer efterspørgsel, og der er flere, som kan være deres løn værd, fordi der kommer en lettelse i bunden, så vil du kun være på kontanthjælp i en kort og midlertidig periode, siger Anders Samuelsen til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.