LA: Besynderligt at Europoldirektør blander sig

LA undrer sig over, at direktøren for Europol blander sig i den danske folkeafstemning om retsforbehold.
Christina Egelund finder det besynderligt, at direktøren for Europol blander sig i en dansk folkeafstemning.
Christina Egelund finder det besynderligt, at direktøren for Europol blander sig i en dansk folkeafstemning. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

- Det er en smule besynderligt, at en embedsmand fra Bruxelles nu blander sig i dansk indenrigspolitik, som afstemningen om retsforbeholdet trods alt er.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances EU-ordfører, Christina Egelund, efter at Europoldirektøren, Robert Wainwright, på et pressemøde har udtalt sig om konsekvenserne ved et nej til retsforbeholdet ved folkeafstemningen 3. december.

- Jeg kan dog berolige direktøren for Europol med, at et nej til at afskaffe retsforbeholdet ikke kommer til at ændre på, at Danmark nok skal tage del i kampen mod grænseoverskridende kriminalitet, fortsætter Egelund i en pressemeddelelse.

Europoldirektøren var på besøg i Danmark for at holde oplæg om det europæiske politisamarbejde på en konference, der er arrangeret af Red Barnet, om seksuelle overgreb mod børn og deres transnationale udbredelse på internettet.

Men han fik også tid til at svinge forbi Udenrigsministeriet, hvor han sammen med udenrigsminister Kristian Jensen (V) afholdt et kort pressemøde.

Wainwright sagde blandt andet, at et nej til Europol kan betyde en øget terrortrussel mod Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.