LA afviser: Vi kendte ikke til udbetalings-koks

Hos Liberal Alliance erindrer man ikke at være blevet orienteret om, at Udbetaling Danmark fra januar udbetaler boligydelse efter de regler, der blev sløjfet i går.
"Hvis der er sket en eller anden form for orientering, så kan jeg i hvert fald ikke huske den," siger Ole Birk Olesen.
"Hvis der er sket en eller anden form for orientering, så kan jeg i hvert fald ikke huske den," siger Ole Birk Olesen. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Tirsdag sløjfede blå blok den nye boligydelse, der ellers var blevet aftalt i finansloven. Men før lovforslaget blev fortid, begyndte Udbetaling Danmark at administrere efter det. Det betyder, at 325.000 personer til januar får en reguleret boligydelse.

Det er de politiske forhandlere løbende blevet orienteret om, lyder det fra Udbetaling Danmark i en mail, som Ritzau er i besiddelse af.

Men det kender man ikke noget til hos Liberal Alliance.

- Vi har ikke drøftet, hvad der ville ske, hvis vi undervejs besluttede ikke at gennemføre boligydelsen - heller ikke hvad der ville ske i forhold til Udbetaling Danmark, siger Ole Birk Olesen til Ritzau og tilføjer:

- Hvis der er sket en eller anden form for orientering, så kan jeg i hvert fald ikke huske den. Og jeg tror ikke, at der er sket sådan en orientering.

Hvad tænker du om, at Udbetaling Danmark er begyndt at administrere efter en lov, der ikke er endeligt vedtaget i Folketinget?

- Min umiddelbare tanke er, at det skal man ikke gøre. Men jeg må nok hellere lytte til begrundelsen for, at man har gjort det, før jeg tager endelig stilling. Jeg ved ikke, om der kan ligge i det, at man skal justere systemerne på et bestemt tidspunkt, siger Ole Birk Olesen til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.