Kyniske hundehandlere - sådan undgår du dem

Et program på TV3 har afsløret, hvordan hunde bliver avlet under kummerlige forhold på store 'hundefabrikker'. Læs her hvordan du undgår at falde i kløerne på de kyniske hundehandlere.
I Danmark er hundehvalpe blevet en pengemaskine, og det går desværre ud over vovserne.
I Danmark er hundehvalpe blevet en pengemaskine, og det går desværre ud over vovserne. Foto: SCANPIX arkiv

De danske hunde-elskere, der i går så TV3-programmet 'Jagten' sidder uden tvivl tilbage med chok og harme. Programmet afslørede nemlig, hvordan kyniske hundehandlerne tjener millioner af kroner på at sælge syge og underernærede hundehvalpe, som er opfostret under uhyggelige forhold.'

(artiklen fortsætter under updaten)

Se med i aften kl 20:00 på TV3 hvor Jagten sætter fokus på kyniske hundehandlere. Hundehandlerne tjener millioner af kroner på at sælge syge hundehvalpe, som er opfostret under uhyggelige forhold.

Opslået af Jagten på 18. november 2015

Ekstra Bladet følger i dag op på sagen og skriver blandt andet om 'hvalpefabrikken' Birkedal. Avisen køber en hvalp på Birkedal, og ejeen af stedet garanterer, at den skam er sund og rask, Men hunden viser sig at lide af en række alvorlige sygdomme.

Ekstra Bladet skriver, at mange andre har oplevet at købe en syg hvalp fra Birkedal

Som en reaktion på de hårrejsende afsløringer har organisationen Dyreværnet lavet en underskrift-indsamling, der har til formål at få stoppet hvalpefabrikkerne. Se mere om den - klik her.

Samtidig har Dyreværnet samlet en række tips til danskere, der overvejer at anskaffe sig en hund - og som vil være sikre på, at de ikke havner i kløerne på en af de kyniske hundehandlere. Se rådene i boksen nedenunder.

Sådan undgår du kyniske hundehandlere
  • Man kan altid google en opdrætter og læse, hvad andre skriver om denne. Følg din mavefornemmelse. Mange glemmer den, når de ser et par bedende hvalpeøjne, men mærk efter.
  • Hvis der er noget, der føles underligt på stedet, så er det nok fordi, der er noget om det. Gå igen, selvom der sidder en hvalp og sender dig lange blikke.
  • Køb ikke en hund af medlidenhed. Køber du hvalp fra en hundehandler, er du med til at støtte uetisk hundeopdræt og giver hundehandleren incitament til at fortsætte.
  • Bed om at se forældrene. Hvalpene bliver ligesom deres mor, så der er god grund til at stille rigeligt med spørgsmål til moderen. Man kan også tilbyde, at gå en tur eller lege lidt med hundemor.
  • Tjek papirerne. Få bevis for at hvalpen er chippet, registreret og vaccineret. Og vaccineret af en dyrlæge vel at mærke.
  • Stil spørgsmål. Vær nysgerrig. Spørg: Hvor bor hvalpene til dagligt. Hvad får de at spise? En god opdrætter kender sine hunde og har kendskab til deres individuelle kendetegn.

Kilde: Dyreværnet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.