Kvinder sprøjter sig bagi for at få større bagdele

Et lokalt hit, der hylder en stor bagdel og opfordrer kvinder til at vise den på dansegulvet, har fået et nyt produkt på markedet.

De kloge narrer de mindre kloge. Det gælder i Danmark, og det gælder i Afrika. Men hvor helsefirmaerne i Danmark sprøjter udokumenterede slankemidler ud til overvægtige, går kvaksalverne i Elfenbenskystern den stik modsatte retning.

Efter at to lokale popstjerner har haft et mega-hit med sangen Bobaraba sværmer de afrikanske piger nu om et produkt, der lover dem fyldigere bagdele og større bryster. Bobaraba betyder direkte oversat stor røv , og når disconummeret brager ud i den tropiske vestafrikanske nat, fyldes dansegulvene med afrikanske piger, der vrikker med røven og viser, hvad de har. Det skriver BBC s udsendte og opmærksomme journalist på stedet.

Bagdelsfremmere sælges

Dillen er så udbredt, at spillerne fra Elfenbenskystens landshold vrikkede besynderligt med bagdelen, når de scorede i det netop afholdte afrikanske mesterskab i fodbold.

Så nu hedder sloganet i landet jo større, jo bedre , og på markederne i hovedstaden Abidjan falbydes der nu bagdelsfremmere.

»Det skal sprøjtes ind i bagdelen en gang om dagen,« siger en kræmmer til BBC s journalist, og fremviser en ampul med en farvet væske og navnet Vitamin B12 .

Hvis ikke man bryder sig om sprøjter kan man for samme pris, 12 kroner, få en tube creme. Der er ikke nogen liste over ingredienserne i cremen, blot ordene: stor bagdel og store bryster og to malende illustrationer af, hvad man kan forvente sig efter brug.

Bliver tiltrækkende

Lægevidenskaben i Elfenbenskysten er ikke begejstrede for den nye dille.

»Medicinen kan være farlig, fordi vi ikke kender ingredienserne. Sundhedsministeriet har ikke autoriseret brugen, og doktorene aner ikke hvad der er i det,« siger den lokale gynækolog Marcel Sissoko til BBC.

Dillen fortsætter, og vi lader en mand på gaden i Abidjan få det sidste ord:

»Vi mænd kan godt lide det her. Når kvinderne bruger det, så bliver de tiltrækkende for os. Men for kvinderne er det sikkert ikke særligt godt.«

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.