Kvinder i topledelsen giver større overskud

Kvinder i topledelsen giver et større økonomisk overskud end virksomheder uden kvinder i ledelsen, viser undersøgelse.
Virksomheder med kvindelige topledere er 15 procent mere lønsomme en virksomheder uden kvindelige chefer, viser undersøgelse.
Virksomheder med kvindelige topledere er 15 procent mere lønsomme en virksomheder uden kvindelige chefer, viser undersøgelse. Foto: Scanpix / Model

En økonomichef på høje hæle. En personalechef i skørt. Eller en salgschef med hestehale. Kvinder i topledelsen giver et større økonomisk overskud end virksomheder uden kvinder i ledelsen.

Det viser en ny international undersøgelse fra Peterson Institute for International Economics i Washington, hvor man har sammenlignet næsten 22.000 virksomheder fra 91 lande.

Det skriver Fagbladet 3F.

Helt eksakt fremgår det af undersøgelsen, at virksomheder med kvindelige topledere er 15 procent mere lønsomme en virksomheder uden kvindelige chefer. Der er også en svag positiv sammenhæng mellem antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer og lønsomhed.

Professor ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora), Mette Verner, er medforfatter på en lignende dansk undersøgelse fra 2006, som viser en lidt mere forsigtig konklusion.

- Vores overordnede konklusion er, at de virksomheder, som havde kvinder i ledelsen, klarede sig mindst ligeså godt som virksomheder uden kvinder i ledelsen. Der er altså ikke nogen grund til at lade være med at ansætte kvinder i topledelsen, siger Mette Verner, der også advarer mod at drage forhastede konklusioner i den slags undersøgelser.

Norge indtager, med deres regler om 40 procent kvindelige bestyrelsesmedlemmer, førstepladsen på listen. Sverige ligger på en syvendeplads. Danmark er nummer 11.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.