Kvinder er mere morgensure end mænd

Løsningen er overraskende ligetil - og behagelig
Godmorgen, suresen. Gå bare i seng igen
Godmorgen, suresen. Gå bare i seng igen Foto: Scanpix/Iris

Af Lisbeth Madsen, Aller Media

I går i seng samtidig, I står op samtidig, og I får måske syv timers søvn hver.

Men du, kære kvinde, er tilsyneladende den eneste af jer, der sidder og brummer hen over morgenmaden og kæmper med at overskue tilværelsen, mens din mand går glad i bad og nynner, mens han drikker morgenkaffen.

- Vi har fundet ud af, at kvinder bliver mere deprimerede, kvinder bliver vredere, og kvinder er mere fjendtligt stemte om morgenen, siger Michael Breus, der er en af forskerne bag en undersøgelse fra Duke University i North Carolina, til Dailymail.co.uk

Problemet er, at selvom I sover lige meget, så er syv timers søvn sikkert lige i underkanten. Især for dig, da kvinder i tidligere undersøgelser har vist sig at have brug for mere søvn end mænd.

Har du fået en træls start på morgenen? Læge Jerk Langer giver dig fem gode råd til at løfte humøret på udeoghjemme.dk

Mænd er bare heldigere

Ud over at den manglende søvn påvirker dit humør, så er det også rigtigt dårligt for dit helbred på sigt. Du har både øget risiko for hjertesygdomme, depressioner og andre psykiske problemer, hvis du ikke får nok søvn, viser undersøgelsen.

Som om det ikke er nok, at din mandlige partners humør ikke ødelægges af den relativt korte søvn, så har det tilsyneladende heller ikke nogen væsentlig negativ indflydelse på hans helbred.

Så meget skader søvnmangel kvinder

Løsningen for dig som kvinde kan være at blive i sengen lidt længere eller at gå tidligere i seng. Kan det ikke lade sig gøre, må du tage en lur i løbet af dagen. Den lur må bare ikke være vilkårlig i længde.

Ifølge Michael Breus skal luren enten være på et kvarter eller også på halvanden time. Ellers risikerer du, at du får det endnu dårligere, når du skal op igen, siger han til Dailymail.co.uk.

Se syv tegn på, at du mangler søvn på Femina.dk

 

Originalt link: billedbladet.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.