Kvinde: Smid dig nu i sofaen

Undersøgelser viser, at kvinder bruger alt for mange kræfter på gøremål, når de har fri. De vil i stedet have godt af at bruge lidt tid i sofaen, når de kommer hjem fra job.
En lille pause på sofaen sænker din stress. 
En lille pause på sofaen sænker din stress.  FOTO: Scanpix

Det bedste en kvinde kan gøre for sig selv, er at droppe vasketøj, madlavning og oprydning, når hun ommer fra job. I stedet skal hun smutte på sofaen og tage en slapper, råder Ane Marie Thulstrup, der er ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik på Aarhus Universitetshospital.

Nye undersøgelser viser nemlig, at kvinders stressniveau pumper der ud af længe efter, de har fået fri fra arbejdet, skriver dr.dk

- Stressniveauet falder ret hurtigt for mændene efter fyraften, mens kvindernes først falder mellem klokken 22 og 23, siger Ane Marie Thulstrup.

Kvinderne knokler løs

Når mændene kommer fra job, er de gode til at puste ud og slappe af. Det er kvinderne ikke, og en undersøgelse lavet af organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD) viser desuden dette:

Danske kvinder bruger 243 minutter på husligt arbejde, og mændene bruger kun 186 minutter. 

Der er en vis kønsforskel her. Men vil kvinderne ned i stressniveau og lære at slappe af, skal de også skrue ned for trangen til at ville gøre det hele på en gang, råder overlægen:

Man skal lære sig selv at holde fokus på arbejdet, når man er på arbejde, og have fokus på familien, når man er derhjemme. Kvinder skriver tit mails sent på aftenen og tænker på, hvad de skal nå derhjemme i arbejdstiden.

Desuden skal alle kvinder sørge for, at de får arbejdet ud af kroppen, før de kaster sig over de huslige opgaver. Det er her, du skal tage en slapper på sofaen, læse lidt i en god bog eller nusse rundt i haven med ungerne.

Hjernen skal tømmes, før den kan klare at knokle videre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.