Kvinde mistede ALT i internet-skilsmisse

En thailandsk født kvinde fra Humlebæk blev snydt, så vandet drev, af sin ægtefælle under skilsmissen.
Uden at vide det frasagde den thailandsk fødte kvinde retten til den andelsbolig, hun ejede med manden, hun skulle skilles fra.
Uden at vide det frasagde den thailandsk fødte kvinde retten til den andelsbolig, hun ejede med manden, hun skulle skilles fra. Modelfoto: Colourbox

Pas på nøglekortet hvis du og din ægtefælle bliver enige om at lade jer skille.

Så enkelt lyder advarslen fra Nordsjællands Politi, efter en 40-årig thailandsk født kvinde er blevet frataget alle sine rettigheder i forbindelse med en skilsmisse fra sin 10 år ældre danske ægtefælle fra Humlebæk. Det skriver Helsingør Dagblad.

Husbonden udfyldte i maj i år skilsmissepapirene på internettet og havde til det brug også anskaffet sig sin hustrus Nem-Id nøglekort. Han klikkede flere felter af i de elektroniske skilsmisseformularer på internettet, hvilket betød at hustruen uden at vide det frasagde sig ejerskabet til parrets andelsbolig i Humlebæk, hustrubidrag og tillige sin permanente opholdstilladelse i Danmark, som ophører når hun er blevet skilt.

Manden brugte nøgler fra sit eget og hustruens Nem-Id til at dokumentere oplysningerne i formularerne og trykkede "send". I samme sekund var parret skilt.

En svoger til den 40-årig kvinde blev dog mistænksom, da han senere læste om svigerindens vilkår i skilsmissepapirerne fra Statsforvaltningen. Sagen blev anmeldt til politiet, som nu har sigtet den 50-årige mand for groft bedrageri og dokumentfalsk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.