Kvinde lurede tricktyvs luskede stunt

Politiet slår alarm: Tricktyve tager ny metode i brug. Heldigvis opdagede et muligt offer det forleden i tide.
Tricktyvene lurer din dankortkode og stjæler så kortet under påskud af at ville hjælpe. Modelfoto.
Tricktyvene lurer din dankortkode og stjæler så kortet under påskud af at ville hjælpe. Modelfoto. Colourbox

Fra flere politikredse lyder advarslen: En ny type tricktyverier har set dagens lys. Tyvene punkterer dækkene på deres ofres bil og stjæler deres dankort.

Metoden er blevet brugt i både Nord- og Sydsjælland. Først aflurer tricktyvene deres ofres dankortskode i en supermarkedskø.

Herefter punkterer tyvene tilsyneladende dækket på offerets bil og tilbyder efterfølgende at hjælpe med at skifte dækket. I løbet af dækskiftningen får en eller flere gerningsmænd snuppet dankortet fra offerets pung og hæver herefter kontanter fra kortet.

Sydsjælland og Falster Politi melder, at tricktyvene flere gange har benyttet fremgangsmåden i politikredsen i de seneste dage.

Læs også: Sådan fupper tyvene dig

Dette skete i weekenden i Sorø på Apotekervej, og forleden i Vordingborg på Prins Jørgens Alle. En mand forsøgte sig mandag med samme fremgangsmåde på Lindhardsvej i Dalby, men af politiets døgnrapport fremgår det, at det kvindelige offer opdagede i tide, at manden var ved at stjæle hendes pung.

Gerningsmændene beskrives som engelsktalende, midaldrende, med sort hår og formentlig fra Østeuropa. Politiet råder til, at man er meget påpasselig med sin dankortkode på offentlige steder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.