Kvælertag og knivhug: Jamen, det er da værkstedshumor!

En mand idømt betinget fængsel for vold mod sine ansatte.
Manden mente selv, hans voldelige adfærd var et udtryk for værkstedshumor. Men det mente retten i Næstved ikke.
Manden mente selv, hans voldelige adfærd var et udtryk for værkstedshumor. Men det mente retten i Næstved ikke. Foto: SCANPIX arkiv

En 23-årig mand fra Næstved blev mandag idømt en straf for noget, han selv mener blot har været et udtryk for 'værkstedshumor.'

Retten i Næstved godtog dog ikke den tiltaltes forklaring om, at hans adfærd skulle tolkes som værende den slags drillerier og den jargon, der er kutyme på et værksted.

Derfor blev manden idømt fem måneders betinget fængsel i Retten i Næstved for vold mod sine to yngre ansatte.

Den 23-årige mand er bl.a. dømt for at have kastet brandfarlige væsker mod en af de ansattes krop - og efterfølgende sat ild til. Volden bestod også af kvælertag, påførsel af brandmærke med et varmt jernrør samt knivhug i fingeren i forbindelse med opvask.

- Dommen sender et tydeligt signal om, at der er grænser for værkstedshumor. Særligt som chef har man ansvaret for, at de ansatte føler sig trygge og godt tilpas på arbejdspladsen. Det faktum, at det var chefen, der udsatte sine ansatte for den grove vold, fandt retten var en skærpende omstændighed, siger anklagerfuldmægtig, Sandra Thejlade Sessa ifølge Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.