Kunder skriver på Facebook: Her er landets sødeste kassedame

Ugebladet Hjemmets læsere har kåret Danmarks sødeste kassedame. Vinderen er 21-årige Rosa Andersen, der til daglig arbejder i Lidl i Grenaa.
- Nogle gange skriver kunderne til mig på Facebook for at spørge, hvornår jeg kommer på arbejde. Så svarer jeg dem, at jeg kommer klokken 13, og så venter kunderne med at handle, til jeg møder ind. Det er så hyggeligt, men mine kolleger synes, det er absurd, siger Rosa Andersen.
- Nogle gange skriver kunderne til mig på Facebook for at spørge, hvornår jeg kommer på arbejde. Så svarer jeg dem, at jeg kommer klokken 13, og så venter kunderne med at handle, til jeg møder ind. Det er så hyggeligt, men mine kolleger synes, det er absurd, siger Rosa Andersen. Hjemmet

Når borgerne i Grenaa går i Lidl for at handle, har de mulighed for at blive betjent af Danmarks sødeste kassedame.

Det står klart, efter at Hjemmets læsere netop har stemt den 21-årige Rosa Andersen til tops i den årlige konkurrence. Og hvorfor så det?

- Jeg tror, jeg går op i mit arbejde lidt mere, end så mange andre unge der arbejder i Lidl. Nogle bruger jobbet som en pause fra lektierne, men jeg skal være i Lidl i mange år. Det her er noget, jeg rigtig gerne vil, siger hun.

Ganske særlig kundepleje

Rosa Andersen forklarer, at hun har opbygget et ganske særligt forhold til kunderne i gennem de snart to år, hun har været ansat i Lidl i Grenaa. Fra sin plads bag kassen hyggesnakker hun ofte med de kunder, hun kender.

- Nogle gange skriver kunderne til mig på Facebook for at spørge, hvornår jeg kommer på arbejde. Så svarer jeg dem, at jeg kommer klokken 13, og så venter kunderne med at handle, til jeg møder ind. Det er så hyggeligt, men mine kolleger synes, det er absurd, siger Rosa Andersen.

Styr på smøgerne

Forholdet til kunderne er så godt, at hun ofte ved, hvad de lægger i indkøbskurven. Hun har også helt styr på, hvilke kunder der skal have røde Cecil, og hvem der skal have hvide Prince.

Derfor var det nok ikke helt tilfældigt, at Rosa Andersen blev indstillet til prisen af en læser fra Hjemmet, der efterlyste særligt specielle kassedamer. Snart var Rosa Andersen blandt de sidste fem nominerede.

Masser af gaver

Stemmerne væltede ind, og pludselig fik Rosa Andersen besked om, at hun nu var Danmarks sødeste kassedame. Hun har fået en check på 10.000 kroner og en række gaver - en juicepresser, en kaffemaskine og en masse produkter fra apoteket. Men det bedste er alligevel diplomet.

- Det skal helt klart op og hænge derhjemme, men lige nu ligger det bare i bilen, siger Rosa Andersen.

Som en familie

Før hun kom til Lild i Grenaa, arbejdede hun som ungarbejder i Fakta i Randers. Hun har næsten femårs jubilæum i branchen, og kunne ikke forestille sig at have et andet arbejde.

- Jeg har hængt ved, for der er så mange kunder, man kender. Venner og familier handler her også. Og kollegerne er mine venner, det er lidt som en familie her i Lidl. Alle er gode ved hinanden, siger Rosa Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.