Spisetid bør være lig med nydelse, mæthed og fokus på vores velvære, men sådan hænger det ikke sammen her i landet.
Her fravælger mange nemlig den særlige stund, som et måltid bør være - især vores frokost springer vi over eller indtager i hastværk, viser en ny undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed i følge dr.dk
Den viser, at knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time om dagen på at spise som hovedaktivitet. Og det er særligt frokosten det går ud over, det er kun hver tredje af os, som indtager middagsmåltidet som hovedaktivitet.
Spiser foran computeren
Når vi ikke bruger tid på at indtage vores mad på en fornuftig måde, går det ud over vores sundhed, siger professor Lotte Holm, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet til dr.dk:
- Meget tyder på, at det er vigtigt for vores sundhed, at vi bruger tid på at spise, og at vi spiser flere måltider om dagen. Det er derfor et problem, når så mange ikke gør, siger hun.
Den samme bekymring gør tv-kok og ernæringsekspert Christian Bitz sig:
- Det er et overraskende, og måske også lidt skræmmende, lavt tal, siger han.
Han er nervøs for, at folk i stedet for at holde pause og spise deres mad i ro og mag, spiser den hurtigt foran computeren, og derfor vælger den nemme løsning som snacks og usunde sager.