'Kun et kvarters gang': Ejendomsmæglere er hurtige som OL-deltagere i boligannoncer

I boligannoncer står der ofte en stribe destinationer, du kan nå på bare fem, ti eller 15 minutter. Men for at nå det, skal du i nogle tilfælde gå lige så hurtigt som Danmarks bedste kapgænger.
Den hurtigste ejendomsmægler skyder samme fart som skovmus og en elscooter. 
Den hurtigste ejendomsmægler skyder samme fart som skovmus og en elscooter.  Grafik: Boliga

Det er ikke kun ejendomsmæglernes sans for længden af et stenkast, som ofte ikke har helt hold i virkeligheden.

Også udtrykket "gå-afstand" - eller nærmere, hvor hurtigt man kan gå en given afstand - presses af en gevaldig optimisme blandt landets ejendomsmæglere.

Det viser en gennemgang, som boligsitet Boliga.dk har lavet af afstandene i 75 salgsannoncer med ordlyden "5, 10 eller 15 minutters gang".

Mægler i verdenseliten

En ejendomsmægler fra København kan således tilbagelægge 2,5 kilometer på 10 minutter. Det giver en gennemsnits-hastighed på 15 km/t -  10 km/t hurtigere, end hvad de fleste andre mennesker går.

- Det er absolut verdenselite. Det kan bestemt lade sig gøre, men det er ikke noget, man bare lige gør, det kræver træning, siger Hans Christensen, der er tidligere landstræner i kapgang til Boliga.

- Med den fart vil man godt kunne komme med til OL, hvor de typisk går mellem 15 og 16 km/t. Men man skal gerne lidt tættere på de 16, for at få en medalje, siger Hans Christensen.

Super-mægleren er ikke alene i den hurtige ende. Ifølge Boligas opmåling spadserer 20 af mæglerne nemlig med samme gennemsnitsfart, som de fleste andre mennesker løber.

Hurtigst på den korte tur

Generelt viser Boligas opgørelse, at ejendomsmæglerne er hurtigst på fem minutters-turene. Her skyder de 25 ejendomsmæglere i kategorien nemlig en gennemsnitsfart på 7,7 km/t.

Mens tempoet på 15-minutters-distancerne er noget mere adstadigt.

På nær en enkelt mægler, der tager det meget roligt, og en, der er tæt på løbehastighed, holder alle 23 mæglere i kategorien sig nemlig nær almindelig gang-hastighed på cirka fem km/t.

Sneglefart i Faaborg

I 10 minutters-kategorien er der dog den største uenighed blandt mæglerne om, hvor lang en distance man kan nå, oplyser Boliga.

Den langsommeste mægler på distancen kan således nå at gå cirka 600 meter, mens den hurtigste tilbagelægger denne distance fire gange på den samme tid.

Det svarer til, at den knap så travle mægler skyder en fart på 3,6 km/t. Og denne fart er han ikke ene om.

Blandt de 75 mæglere i Boligas undersøgelse er der således fire, der ikke når op over fire km/t.

Langsommest går det i Faaborg, hvor en mægler mener, at det vil tage fem minutter at nå hjemmefra og til torvet, der blot er adskilt af 250 meter.

*Opmålingen er lavet udfra 75 tilfældige salgsannoncer med ordlyden 5, 10 eller 15 minutters gang. Der er kun medtaget salgsopstillinger, hvor Boliga med sikkerhed har kunnet beregne den korteste distance.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.