Kuglerne fløj ved hanekamp i Mexico: Mindst ti er dræbt

Skyderier ved hanekamp og angreb på fodboldspillere koster 14 personer livet i voldshærget del af Mexico.
Adskillige personer blev søndag aften dræbt i forbindelse med en hanekamp i Mexico. Arkivfoto.
Adskillige personer blev søndag aften dræbt i forbindelse med en hanekamp i Mexico. Arkivfoto. Foto: Jake Schoellkopf/AP

En blodig weekend i den voldshærgede mexicanske delstat Guerrero kostede 14 personer livet.

Mindst ti personer blev dræbt, deriblandt et 12-årigt barn, da der udbrød skyderier ved en hanekamp søndag aften i byen Cuajinicuilapa. Yderligere syv personer blev ramt af kugler, men overlevede, oplyser politiet.

I Acapulco, hvis tidligere omdømme som eksklusivt turiststed er blevet ødelagt af narkoforbrydere, blev fire personer dræbt på en fodboldbane. Byen ud til Stillehavet omtales i dag som Mexicos "drabshovedstad".

Mænd bevæbnet med automatvåben angreb ved højlys dag en gruppe fodboldspillere, da de sad og hvilede sig på banen efter en amatørkamp. Ud over de fire, som omkom, blev tre personer såret.

Familiemedlemmer fjernede ofrene for angrebet, inden politiet nåede frem, oplyser myndighederne. Der blev fundet patronhylstre fra både automatrifler, haglgeværer og håndvåben.

Guerrero er den stat, hvor 43 lærerstuderende sidste år forsvandt, efter at de var blevet ført bort af lokale politifolk. Myndighederne mener, at politifolkene udleverede de studerende til et narkokartel, som dræbte dem og derefter satte ild til ligene.

Sagen har sat fornyet fokus på de omkring 25.000 menneskers skæbne, som er meldt savnet i Mexico.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.