Kryptisk Troels Lund Poulsen: Efter Løkke må man se, hvordan feltet ser ud

- Uanset hvordan du spørger, så får du mig ikke til at forholde mig til, hvad der sker om seks eller syv år, når Lars Løkke ikke er formand længere. Det bliver en beslutning for Venstres landsmøde, siger Lund Poulsen.
En række Venstre-folk vurderer, at Troels Lund kommer til at spille en central rolle i valget af modkandidat til Kristian Jensen. Selv afviser han at gå efter posten.
En række Venstre-folk vurderer, at Troels Lund kommer til at spille en central rolle i valget af modkandidat til Kristian Jensen. Selv afviser han at gå efter posten. Foto: Scanpix/arkiv

 Selv om udenrigsminister Kristian Jensen åbent har erklæret, at han går efter at blive Venstres næste formand, vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen ikke udtale sin støtte til partiets næstformand.

Han vil derimod ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten søndag afvente, hvordan kandidatfeltet ser ud den dag, hvor Lars Løkkes lederskab er slut.

- Vi har en formand nu. Han sidder i mange år. Så må man se på det tidspunkt - når Lars Løkke ikke er formand - hvordan feltet så ser ud, siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

Som politisk ordfører argumenterede Ellen Trane Nørby for, at det er givet, at næstformanden overtager efter formanden. Det har været praksis i Venstre siden 1984.

Adspurgt om Troels Lund Poulsen er enig i den logik, siger han:

- Uanset hvordan du spørger, så får du mig ikke til at forholde mig til, hvad der sker om seks eller syv år, når Lars Løkke ikke er formand længere. Det bliver en beslutning for Venstres landsmøde.

Diskussionen om arvefølgen efter Løkke er brudt ud i Venstre, efter at Kristian Jensen har sagt, at han er klar til kampvalg om formandsposten. Udtalelsen har skabt intern uro og fået fløjene fra formandsopgøret i 2014 til at røre på sig.

I begge lejre pointeres det, at spørgsmålet ikke er aktuelt så tidligt i valgperioden, og at det videre forløb afhænger af, om Løkke taber næste valg og træder af. Men sker det, lyder vurderingen fra V-kilder på begge fløje, at Jensen vil blive mødt med en modkandidat.

En række Venstre-folk vurderer, at Troels Lund kommer til at spille en central rolle i valget af modkandidat til Kristian Jensen. Selv afviser han at gå efter posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.