RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Kronvidne i Ryanair-sag: Ja, jeg var med

Talsmand for de demonstrerende bagageportører i Københavns Lufthavn var selv med til en aktion foran det første Ryanair-fly med afgang fra København. Det erkender han i sag i byretten i dag.
Ole Johansson vidnede torsdag i København Byret, hvor Advokater for Ryanair fik til at føre en sag mod ansatte i Københavns Lufthavn
Ole Johansson vidnede torsdag i København Byret, hvor Advokater for Ryanair fik til at føre en sag mod ansatte i Københavns Lufthavn Iver Houmark Andersen

- Ja, jeg var med.

Så klart lød det fra Ole Johansson, da han torsdag formiddag afgav vidneforklaring i Københavns Byret. Ole Johansson spiller en central rolle i den sag, som Ryanair fører ved byretten torsdag.

Ole Johansson var talsmand for de ansatte i lufthavnen, der den 18. marts lavede en aktion, så det første Ryanair-fly med afgang fra København kom tre timer for sent afsted.

LÆS OGSÅ: Ryanair-triumf: Må føre sag mod lufthavnsansatte i byretten

Dommer Bodil Toftemann gjorde Ole Johansson opmærksom på, at han kunne risikere, at SAS Ground Handling som følge af hans udsagn kan indlede en fyringssag mod ham.

LÆS OGSÅ: Ole i protest mod Ryanair: "Vi er stærkt bekymrede"

Men han ønskede ikke på den baggrund at trække sin udtalelse tilbage.  
Ole Johansson var blandt de mellem 50 og 80 ansatte i lufthavnen, der stimlede sammen omkring Ryanair-flyet viftende med Dannebrog.

- Vi ville byde Ryanair velkommen til lufthavnen, ligesom vi byder alle andre nye flyselskaber i lufthavnen velkommen, forklarede Ole Johansson.

Kunne kun genkende sig selv

Advokater for Ryanair viste i retten Ole Johansson 19 billeder taget omkring flyet. Billederne var taget på afstand. Ole Johansson kunne ikke genkende nogle af deltagerne i aktionen udover sig selv.

Da han blev spurgt, om han kendte navnene på nogle af deltagerne fra SAS Ground Handling, sagde han, at det ønsker jeg ikke at svare på.

LÆS OGSÅ: Ryanair starter ud med 3 timers forsinkelse

Ole Johansson fortalte i retten, at kun omkring fem til ti ansatte fra SAS Ground Handling var i med aktionen ud af de i alt omkring 80 deltagere.

Det er vigtigt, fordi SAS Ground Handling sammen med Ekspeditionsarbejdernes Klub er indklaget i byretten i dag. Ryanair søger at påvise, at Klubben var med til at orkestrere aktionen.

LÆS OGSÅ: Dansk Ryanair-ansat: I kæmper ikke min sag

Ryanair ønsker at både Klubben og SAS Ground Handling får påbudt, at bagageportører og andre ansatte i lufthavnen fremadrettet ikke må lave lignende aktioner som 18. marts.

Retssagen kører videre torsdag eftermiddag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.