Kronsprinsparret fejrer kvinderettigheder

Der bliver kastet royalt stjernestøv over DRs store fejring af Grundlovsdag, når det løber af stablen fredag.
Kronprinsparret var til stede, da DR optog underholdningsshowet "Hurra for Grundloven".
Kronprinsparret var til stede, da DR optog underholdningsshowet "Hurra for Grundloven". Foto: Mogens Flindt/free

Der var royalt besøg i Tivoli torsdag, da både kronsprinsparret, dronning Margrethe, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte mødte op for at fejre hundredårsdagen for kvinders stemmeret i et storstilet tv-show, der bliver vist fredag aften.

Underholdningsshowet er en hyldest til de kvinder, der er gået forrest i kampen for ligestilling og demokratiet, skriver DR, og de kongelige kan se frem til en aften i selskab med danske musikere som Barbara Moleko, TV2, DRs Pigekor og Scarlet Pleasure.

Derudover indtager komikerne Ditte Hansen, Louise Mieritz og Rasmus Bjerg også scenen med festlige indslag, mens aftenens værter er pianisten Nikolaj Koppel og tv-værten Ulla Essendrop.

Fredag fortsætter de royale hundredårsfejringen af Grundloven. Det sker, når dronningen, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte er til stede ved jubilæumsmøde i Landstingssalen og til grundlovsoptog i Rigsdagsgården fredag formiddag.

Underholdningsshowet "Hurra for Grundloven - 100 året for kvindernes stemmeret" bliver vist 5. juni klokken 20.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.