Kronprinsparret har travlt: OL-programmet er fyldt

De Olympiske Lege åbner først fredag, men kronprinsparret har allerede fyldt programmet op med arrangementer.
Kronprinsparret afbilledet til åbningen af IOC's generalforsamling tirsdag i forbindelse med sommer-OL i Rio.
Kronprinsparret afbilledet til åbningen af IOC's generalforsamling tirsdag i forbindelse med sommer-OL i Rio. Foto: Fabrice Coffrini/AP

Kronprinsparret går en travl uge i møde.

De befinder sig nemlig sammen med prins Joachim og prinsesse Marie allerede i Rio i Brasilien for at deltage i adskillelige arrangementer i forbindelse med De Olympiske Lege.

Selvom legene først starter ved åbningsceremonien på fredag, har Kongehuset allerede tirsdag lagt et billede op af kronprinsparret på deres Facebook-side. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary overværede nemlig åbningen af IOC's (Den Internationale Olympiske Komité) genereralforsamling.

En generalforsamling, der varer fra tirsdag til fredag, hvorefter den traditionsrige åbningsceremoni erklærer legene for startet.

Den danske kronprins er medlem af Den Internationale Olympiske Komité og skal derfor deltage i en række arrangementer, som afholdes den kommende uge. Heriblandt IOC's "President's Dinner" på torsdag.

Den Olympiske Komité er dog ikke de eneste, der har sendt en invitation afsted til den danske kongefamilie i forbindelse med årets sommer-OL. Tirsdag vil både kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie deltage i åbningen af den danske pavillon. Alle fire deltager samtidig i åbningsceremonien på det olympiske stadion fredag d. 5. august.

Mens kronprinsessen tager hjem fra Rio allerede d. 6. august, bliver kronprinsen i Rio indtil d. 21 august, hvor OL officielt afsluttes.

Sommer-OL 2016 er 31. gang, at legene afholdes, men det er første gang, at det afvikles på det Sydamerikanske kontinent.

Billedet på Kongehusets Facebookside kan ses her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.