Kronprinspar uddeler priser for millionbeløb

Det danske kronprinspar er rundhåndede, når de 8. oktober uddeler Kronprinsparrets Priser for særlige indsatser i samfundet.
Kronprinsparret har siden 2005 uddelt deres fornemme pris.
Kronprinsparret har siden 2005 uddelt deres fornemme pris. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Der er blevet grebet dybt i lommerne, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal uddele deres fornemme priser, der går under navnet Kronprinsparrets Priser.

Den ekstravagante prisuddeling finder sted 8. oktober i Musikteatret Holstebro, hvor der skal gives pengesummer for lidt over én million kroner. Gennem aftenens festligheder skal der i alt overrækkes tre priser, heriblandt Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner. Det fremgår af kongehusets officielle hjemmeside.

Aftenen er dedikeret til at hædre danskere, som har ydet en ekstraordinær indsats inden for kultur eller socialt arbejde.

Kronprinsparret har dog ikke selv finansieret de store pengebeløb, som står på højkant. Summerne stammer nemlig fra Bikubenfonden, der i 2004 indstiftede priserne som en bryllupsgave til det royale par.

Modtagerne af de tre priser indstilles af en komité i samarbejde med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og siden 2005 har overrækkelserne været en tilbagevendende begivenhed i kongehusets kalender.

Kronprinsparret er dog langt fra de eneste medlemmer fra det danske kongehus, som årligt uddeler prestigefyldte pengepriser.

Prins Joachims sønner prins Nikolai og prins Felix har, trods den unge alder, deres helt egen fond, som blandt andet støtter uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.