Kronprinspar om Trumps triumf: "Det er nogle spændende dage, vi går i møde"

Norske kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har lige som resten af verden fulgt præsidentvalget mellem Trump og Clinton tæt.

Tirsdag den 8. november blev det afgjort, at USA's næste præsident er republikaneren Donald Trump.

Valget blev fulgt tæt verden over - også hos vores nordiske naboer.

I øjeblikket er det norske kronprinspar på officielt besøg i Canada, og her afslørede både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, at de har fulgt præsidentvalget tæt.

- Det er meget spændende. Vi følger med, som jeg tror, de fleste andre også gør. Det er nogle spændende dage, vi går i møde, sagde kronprinsesse Mette-Marit ifølge norsk SE og HØR.

Den 43-årige kronprinsesse har tidligere mødt demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton. Men adspurgt, hvad hun synes om Clinton, veg kronprinsesse Mette-Marit venligt, men bestemt udenom.

Det er nemlig kutyme, at royale medlemmer ikke udtaler sig offentligt om politik.

- Det tror jeg ikke, jeg skal komme ind på, men det er klart, at jeg følger med, og det er en spændende tid, så det bliver spændende at se resultaterne, lød det kortfattet fra hende.

Kronprins Haakon fortalte også, at han fulgte nøje med i valget. Men kronprinsen ville heller ikke kommentere konkret på kandidaterne eller udfaldet.

- Jeg synes, det er spændende at følge med i valget og alt det, der foregår. Jeg er meget interesseret i amerikansk politik, eftersom jeg er læst statskundskab i USA, sagde tronarvingen.

Kronprins Haakon har en bachelor i statskundskab fra University of California, Berkeley og en kandidat i udviklingsstudier med speciale i international handel og Afrika fra London School of Economics.

Det norske kronprinspar er rejst over Atlanten for at deltage i et fire dages besøg i Canada, hvor hovedfokus er innovation og klima.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.