Kronprinspar laver film med berømt fysiker

Samarbejdet mellem Stephen Hawking og det svenske kronprinspar har resulteret i en kort video, der skal sætte fokus på sund livsstil.

Da den verdensberømte fysiker Stephen Hawking annoncerede, at han ville lægge vejen forbi Danmark, blev billetterne til foredraget revet væk på få minutter.

Videnskabsmandens popularitet har også bredt sig til det svenske kongehus. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel mødtes nemlig tidligere i år med astrofysikeren for at diskutere helbredssygdomme, som er forårsaget af mangel på fysisk aktivitet.

Mødet med de royale har nu resulteret i, at Stephen Hawking medvirker i en kort video, hvor han opfordrer til, at man lever et sundt liv fyldt med motion og næringsrig mad.

Prins Daniel har i forbindelse med samarbejdet også udtalt sig om vigtigheden af at have en sund livsstil. Det gør han i et interview til det svenske medie Aftonbladet. Her pointerer den 43-årige prins, at sundhed ikke må være et spørgsmål om social klasse.

- Jeg har tidligere talt om, at sundhed er ulige. Og at det er en ting, som vi sammen må bidrage til at få løst. Det er beklageligt, at mennesker, der allerede har det socialt og økonomisk hårdt, skal være dem, der dør af dårlig sundhed, siger prins Daniel i interviewet til Aftonbladet.

Det svenske kronprinspar er dog langtfra de eneste royale i Skandinavien, som har haft fornøjelsen af at møde den ALS-ramte fysiker. Da Cambridge-professoren holdte sit foredrag "Quantum Black Holes", sad kronprinsesse Mary nemlig blandt publikum.

Se hele videoen med Stephen Hawking her: https://www.youtube.com/watch?v=A92o9O4FZ7Y&feature=youtu.be

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.