Kronprinspar efterligner Angelina

Det norske kronprinspar er i denne uge på besøg i Jordan for at besøge en flygtningelejr, hvor også Angelina Jolie har været.
Det norske kronprinspar er for tiden i Jordan, hvor de bl.a. besøger en flygtningelejr. Arkivfoto.
Det norske kronprinspar er for tiden i Jordan, hvor de bl.a. besøger en flygtningelejr. Arkivfoto. Foto: Teigen, Trond Reidar/AP

80.000 tragiske skæbner er samlet der.

I en flygtningelejr ved navn Zaatari i Jordan strømmer det til med mennesker, som ikke har andre muligheder end at flygte fra terrorgruppen Islamisk Stat i Jordans krigshærgede naboland, Syrien, hvor de ellers hører hjemme.

Og i denne uge er det norske kronprinspar Haakon og Mette-Marit på besøg i netop Jordan, hvor de har besøgt flygtningelejren for at se, hvordan de norske nødhjælpsorganisationer arbejder i krigsramte områder. Det skriver det norske Se & Hør.

- Jeg er meget imponeret over at se, hvordan Jordan åbner for sine døre for at tage imod så mange mennesker, siger kronprins Haakon om besøget.

Kronprinseparret er ikke de eneste prominente personer, som har været en tur forbi lejren.

Således har Hollywood-superstjernen Angelina Jolie også været ved lejren i Jordan for at tale med børn og unge flygtninge. Og det var endda kun to uger efter, at skuespillerinden gennemgik en omfattende operation, hvor hun fik fjernet begge sine bryster af frygt for fremtidig brystkræft.

I det hele taget er Jolie meget optaget af humanitært arbejde, og for to uger siden fik hun en fornem hæder for sin kamp mod seksuelle overgreb i krigszoner.

Hun blev nemlig slået til ridder af den engelske dronning Elizabeth.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.