Kronprinspar bekæmper iskolde klimaændringer

Det norske kronprinspar er på officielt besøg i Canada, hvor især klimaudfordringerne i Arktis er på dagsordenen.

På globalt plan raser diskussionerne om, hvordan vi kan forbedre den nuværende klimasituation.

Debatterne om vedvarende energikilder, grøn drift og reducering af CO2-udledning er i disse dage også yderst aktuel for det norske kronprinspar.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er nemlig på officielt besøg i Canada, hvor snakken især er faldet på, hvordan Norge og Canada i fællesskab kan bekæmpe de klimaændringer, som finder sted i Arktis.

Det ses blandt andet på det norske kongehus' Instagram-profil, hvor man kan se billeder fra kronprinsparrets besøg hos Canadian Museum of Nature i hovedstaden Ottawa.

- Som to arktiske nationer deler Norge og Canada ikke kun udfordringer i Aktis, men også kundskaber og forskningsresultater med hinanden. At begge lande tænker over, hvordan vi skal bekæmpe de klimaændringer, som vi ser i Arktis, er også formålet med det seminar, som kronprinsparret deltog i hos Canadian Museum of Nature i Ottawa, skriver det norske kongehus blandt andet på Instagram.

Det er dog ikke kun royale medlemmer fra Norge, der i 2016 har lagt vejen forbi Canada. Tidligere i år besøgte britiske hertuginde Kate og prins William også landet. Her så parret flere canadiske seværdigheder sammen med deres to børn, prinsesse Charlotte og prins Georg.

Se det norske kongehus' Instagram-opslag her: https://www.instagram.com/p/BMhny9EBlOU/?taken-by=detnorskekongehus

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.