Kronprinspar beder befolkning om hjælp

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria søger hjælp fra den svenske befolkning til at bekæmpe social udelukkelse blandt børn og unge.
Det svenske kronprinspar offentliggør 30. november, hvilke projekter og initiativer der skal modtage økonomisk støtte.
Det svenske kronprinspar offentliggør 30. november, hvilke projekter og initiativer der skal modtage økonomisk støtte. Foto: Anders Wiklund/AP

I flere af kongehusene verden over kæmper de royale medlemmer for forskellige velgørende mærkesager.

Dette ses også i den danske kongefamilie, hvor kronprinsesse Mary gør en ihærdig indsats for at bekæmpe mobning og ensomhed gennem sin fond, Mary Fonden.

Nu har kronprinsparret i Sverige også fundet en specifik sag, som de ønsker at sætte fokus på. Parret har valgt at prioritere bekæmpelsen af social udelukkelse blandt landets børn og unge. Det oplyser det svenske kongehus på sin hjemmeside.

Prins Daniel og hustruen kronprinsesse Victoria er dog klar over, at de ikke kan løse hele problemet på egen hånd. Af den grund har det royale par bedt befolkningen om hjælp til forslag om, hvordan man komme social udelukkelse til livs.

Forslag og bidrag skal sendes sammen med et ansøgningsskema, som er tilgængeligt på kongehusets hjemmeside. Her bliver der understreget, at det kun er virksomheder, som til hverdag arbejder med sociale fællesskaber blandt børn og unge, der kan søge.

Når ansøgningsfristen udløber 31. august, udvælger et ekspertråd de bedste projekter og aktiviteter. Vinderne bliver belønnet med en pengesum, der skal sikre, at det fremsendte forslag kan føres ud i livet og blive en realitet.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.