Kronprinsesse Mette-Marit påkørt af bil

Den norske kronprinsesse blev påkørt af en bil og måtte aflyse sit FN-besøg.
Kronprinsesse Mette-Marit måtte aflyse sit FN-besøg tirsdag. Her taler hun ved en tidligere FN-begivenhed om menneskerettigheder.
Kronprinsesse Mette-Marit måtte aflyse sit FN-besøg tirsdag. Her taler hun ved en tidligere FN-begivenhed om menneskerettigheder. Foto: Seth Wenig/AP

Den norske kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag involveret i et trafikuheld. Den 42-årige kronprinsesse blev om morgenen påkørt af en bil, bekræfter det norske kongehus over for det norske medie NTB.

- Hun blev påkørt i bil. Det var et mindre trafikuheld og helt udramatisk, udtaler kommunikationschef ved slottet Marianne Hagen til NTB.

Efter den udramatiske ulykke valgte kronprinsessen dog at aflyse dagens royale planer. Kronprinsesse Mette-Marit skulle have deltaget ved en begivenhed hos FN's kvindeorganisation, UN Women. Men for at sikre sig, at der ikke var problemer med kronprinsessens nakke, valgte hun at aflyse.

- Fordi hun tidligere har haft problemer med nakken, valgte hun at tage det med ro, fortalte kommunikationschef Marianne Hagen.

Kronprinsesse Mette-Marit blev i 2013 opereret på grund af smerter i nakken. Smerterne var opstået efter et fald tilbage i 2008, under et besøg i Ukraine. Den uheldige kronprinsesse faldt ned ad en trappe i Kijev og fik efterfølgende konstateret hjernerystelse. Efterfølgende måtte hun aflyse det meste af sit officielle program for turen. Efter sit fald har hun været ekstra påpasselig med sin nakke.

Efter kronprinsessens uheldige afbud til FN-begivenheden overtog hendes mand, kronprins Haakon, de kongelige forpligtelser og deltog i hendes sted ved ligestillingskonferencen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.