Kronprinsesse Mary til ponyfest

Kronprinsesse Mary skal bruge sin fredag på at uddele medaljer til dygtige ponyryttere, og efterfølgende slår hun vejen forbi Aarhus.
Kronprinsesse Mary skal uddele medaljer til de bedste ponyryttere.
Kronprinsesse Mary skal uddele medaljer til de bedste ponyryttere. Foto: Anthon Unger/Polfoto

Vrinsken, hvinen og prusten er nogle af de lyde, som vil omgive kronprinsesse Mary, når hun fredag lægger vejen forbi europamesterskabet i ponyridning.

Kronprinsessen dukker i løbet af formiddagen op til stævnet, hvor hun vil uddele medaljer til de ponyryttere, der har gjort det bedst og imponeret mest i disciplinen holddressur.

Stævnet foregår på Vilhelmsborg i Mårslet sydvest for Aarhus, og her er arrangørerne meget begejstrede for, at præmieoverrækkelsen får tilsat lidt royalt stjernestøv.

- Det er fantastisk for ridesporten at få den støtte fra den hesteinteresserede kronprinsesse, og det betyder meget for arrangør og sponsorer, at kongehuset viser opbakning til de talentfulde unge ryttere fra hele Europa, står der i en pressemeddelelse på Vilhelmsborgs hjemmeside.

Europamesterskabet, der har det lange navn FEI European Championships for Ponies sponsored by Equsana, slog i år dørene op onsdag, og stævnet løber til og med søndag.

Når kronprinsesse Mary har uddelt medaljer til de unge ryttere, bliver hun i det jyske for en stund. Senere på eftermiddagen skal kronprinsessen nemlig være med til at indvie Frederiksbjerg Skole i Aarhus, før hun igen kan vende snuden hjemad.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.