Kronprinsesse Mary: I år holder vi jul i Danmark

Det bliver i Danmark og familiens skød, kronprinsesse Mary i år holder jul. Hun håber, den bliver hvid.
Kronprinsesse Mary var med til offentliggørelsen af årets julemærke på Københavns Rådhus.
Kronprinsesse Mary var med til offentliggørelsen af årets julemærke på Københavns Rådhus. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Når juleklokkerne slår i det danske land i år, vil vores kronprinsesse og den kongelige familie sagtens kunne høre deres kimen. De skal nemlig holde jul sammen her i Danmark.

- Sidste år holdt vi jul i Australien, så jeg glæder mig til en rigtig dansk jul i år sammen med familien her i Danmark, siger kronprinsesse Mary til Ritzau Fokus umiddelbart efter, at årets julemærke blev offentliggjort på Københavns Rådhus mandag.

- Og forhåbentlig også en hvid jul i stedet for en strandjul. Hvid jul er meget stemningsfyldt og en anden type jul, end den jeg er vokset op med, siger hun.

Kronprinsesse Mary er vokset op i Tasmanien i Australien, hvor man også længes efter snefnug i juledagene.

- I Australien er vi meget præget af den engelske tradition, som jo også er med hvid jul. Så vi holder fast i de traditioner, selv om det er varmt, fortæller kronprinsessen.

Det er dog ikke en varm jul, der er gengivet på årets julemærke. Her er der gengivet en ægte, hvid jul i skovens dybe, stille ro.

Velgørenhedsmærket, hvis overskud går til de danske julemærkehjem, er skabt af kunstneren Per O. og inspireret af skovens dyr.

- Jeg synes, at julemærket er meget smukt og meget eventyrligt. Jeg kan godt lide, at det handler om juleånden, og at man samler sig i juletiden, siger kronprinsesse Mary og fortsætter:

- Derudover er det så dejligt, at det lille julemærke har så stor betydning for rigtig mange udsatte børn i Danmark.

Det var Einar Holbøll, der fik ideen til julemærket. Det første af slagsen udkom i 1904.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.