Kronprinsesse Mary fejrer homoseksuelle

Kronprinsesse Mary deltager i åbningen af en udstilling i forbindelse med 25-året for registrerede partnerskab.
I anledning af 25-året for registreret partnerskab mellem to personer af samme køn deltager kronprinsesse Mary i åbningen af en udstilling, der fortæller vejen for registrerede partnerskaber.
I anledning af 25-året for registreret partnerskab mellem to personer af samme køn deltager kronprinsesse Mary i åbningen af en udstilling, der fortæller vejen for registrerede partnerskaber. Foto: CHRISTENSEN KLAVS BO/free

I 1989 skrev Danmark verdenshistorie i forbindelse med homoseksuelles rettigheder. Som det første land i verden tillod Danmark nu personer af samme køn at indgå registreret partnerskab med "Lov om registreret partnerskab," som trådte i kraft 1. oktober 1989.

Det allerførste homoseksuelle par, som blev registret i verden var Eigil og Axel Axgil.

Denne skelsættende begivenhed for 25 år siden bliver fejret 1. oktober med fotoudstillingen "Equal Love Silver Anniversary" i Rådhushallen i København med deltagelse af kronprinsesse Mary, oplyser Kongehuset.

Udstillingen skal gennem plancher og rekvisitter illustrere historien om det registrerede partnerskab, skriver Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner:

- Det var en stor international begivenhed, da de første par af samme køn blev registreret på Københavns Rådhus i 1989. Vi forventer, at 25-års dagen i 2014 også vil give anledning til en hel del opmærksomhed ikke mindst i lyset af den ofte voldsomme debat, som partnerskab og ægteskab mellem personer af samme køn har medført praktisk taget overalt, senest i Frankrig og England.

Og for lidt over to år siden fik homoseksuelle par i Danmark også lov til at gifte sig i kirken.

Udstillingen er fra 30. september til 8. oktober med gratis entré.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.