Kronprinsesse Mary advarer: Vi må ikke overse flygtningekrisens alvor

I anledningen af Dansk Flygtningehjælps 60 års jubilæum gør kronprinsessen opmærksom på alvoren af flygtningekrisen.

I år er det 60 år siden, at hjælpeorganisationen Dansk Flygtningehjælp så dagens lys, og jubilæet har fået organisationens protektor kronprinsesse Mary til tasterne.

I et følelsesladet indlæg på kongehusets hjemmeside sender kronprinsessen en hilsen til flygtningehjælpen, hvis arbejde ifølge hende er mere vigtigt end nogensinde.

Antallet af flygtninge i verden er de senere år vokset markant, og det er et problem, som vi ikke må overse, påpeger den 44-årige kronprinsesse.

- Det kommer nok desværre ikke til at ændre sig i den nære fremtid. Erfaringerne tyder på, at når et problem bliver langvarigt, risikerer det at miste verdenssamfundets fokus. Det må ikke ske, advarer kronprinsessen.

Hun understreger, at verdens 65 millioner flygtninge fortsat har brug for hjælp i form af mad, lægehjælp og ikke mindst varmt tøj til vinteren, som venter lige om hjørnet.

- Når vi taler om verdens flygtninge, er det svært at forholde sig til så høje tal. Men det er ikke svært at blive rørt af ansigterne og de personlige historier, der ligger bag tallene, skriver kronprinsesse Mary.

Hun understreger, at hun er stolt af det flygtningearbejde, hjælpeorganisationerne udfører, og ønsker dem held og lykke med årets landsindsamling, som løber af stablen søndag 6. november.

Læs hele kronprinsessens indlæg her: http://kongehuset.dk/nyheder/indlaeg-i-anledning-af-dansk-flygtningehjaelps-60-aars-jubilaeum

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.