Kronprinsesse holder fødselsdag uden sin mand

Den norske kronprinsesse Mette-Marit må fejre sin 43-års fødselsdag uden sin mand.
Kronprinsesse Mette-Marit må igen i år undvære sin mand, kronprins Haakon, på sin fødselsdag.
Kronprinsesse Mette-Marit må igen i år undvære sin mand, kronprins Haakon, på sin fødselsdag. Foto: Daniel Ochoa De Olza/AP

Den norske kronprinsesse, Mette-Marit, får ikke serveret morgenmad og fødselsdagsgaver på sengen af sin mand, kronprins Haakon, når hun fredag kan fejre sin fødselsdag.

Ifølge det officielle program for det norske kongehus befinder kronprins Haakon sig nemlig i Rio de Janeiro, hvor han i øjeblikket hepper på de norske atleter ved de Olympiske Lege.

Kronprinsesse Mette-Marit er ikke rejst med sin mand, og derfor må hun i stedet savne ham ved sin side, når hun fredag runder de 43 år.

Kronprins Haakon forventes dog igen at lande i Norge allerede lørdag, hvor han kan tage fat på fejringen af sin kone.

Det er da heller ikke første gang, at kronprinsesse Mette-Marit har måttet undvære sin mand på sin fødselsdag til fordel for OL. Også i 2008, da hun fyldte 35 år, var kronprinsen i stedet rejst til Beijing for at overvære de norske atleter i aktion.

Når kronprinsen er til stede, er han dog kendt for at forkæle sin hustru med en romantisk fødselsdagsfejring. Parret har nemlig en tradition, hvor kronprinsen vækker kronprinsessen med kage på sengen på hendes fødselsdag.

Det norske kronprinspar blev gift tilbage i 2001. Da var Mette-Marit allerede mor til sønnen Marius. Siden har parret sammen fået børnene prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.