Kronprinsesse for syg til Brasilien-besøg

Den norske kronprinsesse Mette-Marit må blive hjemme fra det officielle besøg i Brasilien på grund af sygdom.
Kronprinsesse Mette-Marit kan ikke deltage i det officielle besøg i Brasilien til november på grund af sygdom, men hendes planer i Norge er ikke ændret.
Kronprinsesse Mette-Marit kan ikke deltage i det officielle besøg i Brasilien til november på grund af sygdom, men hendes planer i Norge er ikke ændret. Foto: Jean-christophe Bott/AP

Den norske kronprins må tage den lange tur alene, når der til november står officielt besøg i Brasilien i kalenderen. Kronprinsesse Mette-Marit skulle have gjort ham selskab i det sydamerikanske, men hun må blive hjemme på grund af luftvejsproblemer, meddeler hoffet.

- Prinsesse Mette-Marit bliver undersøgt og behandlet for tilbagevendende luftvejsinfektioner. Lægen råder hende til ikke at tage med på det officielle besøg i Brasilien. Kronprinsessen er ærgerlig over, at hun ikke kan rejse, siger Marianne Hagen, der er kommunikationsansvarlig ved det norske hof, ifølge nyhedsmediet Norway Today.

Kronprinsparret skulle sammen rejse til Brasilien fra 16.-19. november, men allerede nu står det altså klart, at kronprins Haakon kommer til at foretage det officielle besøg alene. Hoffet meddeler, at kronprinsessen i øvrigt er ved godt helbred, og at luftvejsinfektionen ikke kommer det at påvirke de officielle forpligtelser i Norge.

Det er ikke første gang den 42-årige kronprinsesse har måttet melde afbud til en rejse på grund af sit helbred. I 2012 led kronprinsessen af en alvorlig lungebetændelse som betød, at hun måtte indlægges og behandles intravenøst med antibiotika. Derfor måtte kronprinsparret aflyse deres rejse til Mozambique.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.