Kronprinsen hepper på skolebørn

Kronprins Frederik er onsdag æresgæst ved skole-OL. Her vil han lære skolebørnene om sport og sportsånd.
Kronprins Frederik åbnede finalestævnet ved skole-OL på Østerbro Stadion sidste år. Kronprinsen deltog under opvarmningen og løb en runde rundt på stadion med de mange skolebørn.
Kronprins Frederik åbnede finalestævnet ved skole-OL på Østerbro Stadion sidste år. Kronprinsen deltog under opvarmningen og løb en runde rundt på stadion med de mange skolebørn. Foto: KATINKA HUSTAD/POLFOTO

Det er ingen hemmelighed, at kronprins Frederik er vild med sport, og onsdag trækker han selv i sportstøjet.

Kronprinsen er nemlig æresgæst ved skole-OL på Helsingør atletikstadion, hvor han er med til at åbne det olympiske stævne for ikke mindre end 500 lokale børn fra 22 forskellige skoler.

Sammen med byens borgmester vil kronprins Frederik holde åbningstale om sport og sportsånd.

De mange skolebørn skal konkurrere i forskellige discipliner, og kronprins Frederik vil stå klar med peptalk og gode råd om alt fra 60 meters løb til længdespring.

Med sportstøjet på er kronprinsen også klar til at lave englehop og sprællemænd, når han skal deltage i opvarmningen, inden stævnet for alvor skydes i gang.

De sidste par år har kronprins Frederik deltaget i finalestævnet, hvor han hjalp de ivrige deltagere og heppede på sidelinjen.

Skole-OL er et landsdækkende skoleatletikstævne for alle 4. til 7. klasser. Helsingør er en af de byer, der afholder Skole-OL lokalstævne for otte skoler i området. Der vil være 17 indledende lokalstævner fordelt over hele landet frem mod finalestævnet i København i juni.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.