Kronprinsen heppede på unge motionister

Solen stod højt over Østerbro, da årets Skole OL blev skudt i gang af kronprins Frederik.
Kronprins forestår åbningen af Skole-OL på Østerbro Stadion.
Kronprins forestår åbningen af Skole-OL på Østerbro Stadion. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Solen strålede fra en skyfri himmel over Østerbro Stadion, da startskuddet tirsdag lød for årets Skole OL.

Her var folkeskolebørn fra alle dele af Danmark mødt op for at dyste mod hinanden i forskellige discipliner, som hækkeløb og længdespring, og samtidig få en snert af, hvordan virkelighedens Olympiske Lege foregår, da der under konkurrencen både bliver tændt en olympisk ild og uddelt medaljer til vinderne.

Under gårsdagens arrangement deltog kronprins Frederik også, da han endnu engang havde fået den fornemme opgave at åbne Skole OL for de mange forventningsfulde elever. Her lagde kronprinsen ud med at holde en tale for deltagerne for efterfølgende at skyde selve konkurrence i gang.

Ifølge Danmarks Radio understregede kronprins Frederik vigtigheden af at dyrke sport.

- Det er vigtigt, at man i en tidlig alder er fysisk aktiv. Om det så er gennem en sportsaktivitet eller at cykle i skole, så er det vigtigt, at man ikke sidder stille. Det med at bevæge sig er smittende, og det skaber automatisk en glæde, siger kronprinsen til DR.

Billeder og video fra arrangementet viser, at kronprinsens startskud satte gang i benene på flere af de sportsklædte børn, der hurtigt fik lagt startlinjen bag sig. Den 48-årige kronprins Frederik observerede smilende løbet fra sidelinjen og klappede lystigt af de motionerende folkeskoleelever.

Årets Skole OL er opdelt mellem 8.000 elever fra 4. til 7. klasse og vil finde sted på Østerbro Stadion frem til fredag, hvor vinderne af de forskellige discipliner kåres.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.