Kronprinsen: Fint med russiske atleter ved OL

Kronprins Frederik står inde for beslutningen om, at en række russiske atleter har fået lov til at deltage ved OL i Rio.
Kronprins Frederik så med fra tilskuerpladserne, da det danske håndboldslandshold spillede mod Argentina.
Kronprins Frederik så med fra tilskuerpladserne, da det danske håndboldslandshold spillede mod Argentina. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Ruslands deltagelse ved De Olympiske Lege har været heftigt debatteret, og nu er der kommet et royalt svar på kritikken. Kronprins Frederik, der er det danske medlem af den internationale olympiske komité, har nemlig udtalt sig om sagen.

Debatten startede, da en rapport fra det internationale dopingagentur viste, at den russiske stat havde støttet organiseret dopingsnyd.

Alligevel besluttede Den Olympiske Komité, at 271 russiske atleter kunne få lov til at deltage ved OL i Rio de Janeiro, mens 118 fik forbud.

Ifølge den danske kronprins er det ikke et problem, at russiske sportsudøvere konkurrerer i svømmebassinet eller på tennisbanen i årets store sportsbegivenhed.

Det skriver BT i morgenens avis.

- Der er faldet en beslutning, og den står jeg også inde for. Det må jeg sige, lyder det fra kronprins Frederik til BT.

Det er første gang, at kronprins Frederik udtaler sig om kritikken af den russiske deltagelse. Han understreger, at der er nultolerance omkring doping og kalder det "snyd, svindel og bedrag".

- Alle synes jo, at det er forkert. Hvad er det så med Rusland? Det er, at alle de internationale forbund har fået opdrag om selv at cleare deres egne atleter. Det kan være alt fra tennis til hockey til svømning. Det er uanset, hvor i verden de kommer fra. Det er der, vi befinder os lige nu, siger kronprinsen.

Den sportsglade kronprins henviser desuden til den omtalte McLaren-rapport og påpeger, at den endnu ikke er fyldestgørende.

- Han er ikke kommet til bunds i sin efterforskning. Det kommer han nok først sidst på året. Der vil han med større sikkerhed kunne sige, hvordan forholdene er, fortsætter kronprins Frederik i BT's interview.

Kronprinsen er en flittig støtte for de danske atleter, når han hepper fra sidelinjen ved OL, der begyndte den 5. august.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.