Kronprinsen: Find glæden ved motion

Kronprins Frederik holdt tale, da Danmarks to store idrætsorganisationer indgik et partnerskab, der skal få 600.000 danskere op af sofaen.
Kronprins Frederik, der elsker sport, var tirsdag med til at slå et slag for breddeidrætten.
Kronprins Frederik, der elsker sport, var tirsdag med til at slå et slag for breddeidrætten. Foto: Lars Møller/LARS MØLLER

Kronprins Frederik er kendt som en aktiv sportsmand.

Derfor var det helt på sin plads, at den 46-årige frømand, maratonløber og tidligere deltager i Sirius-ekspeditionen tirsdag holdt tale, da DIF og DGI lancerede deres fælles vision for et mere sundt og aktivt Danmark.

Målet er at få 600.000 flere danskere til at dyrke idræt og motion i år 2025 og at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

- Visionen er til for at erindre alle, aktive som inaktive, om, at idræt og motion er sjovt, det byder på socialt samvær, personlig velvære, og giver overskud både fysisk og psykisk, sagde kronprins Frederik, der er medlem af den internationale olympiske komité.

- Det er en opfordring til alle danskere om at udforske glæden ved at bruge sin fysik gennem idræt og motion. Uanset om det er motionsløb, floorball, cykling, stavgang eller noget helt femte, fortsatte han på pressemødet, der blev afholdt i Fremad Valbys lokaler i Valby.

Partnerskaber, der er det største i dansk idræts historie, hedder "Bevæg dig for livet" og bakkes op af Nordea-fonden og TrygFonden. Tilsammen investeres der 100 millioner kroner i projektet over de næste tre år.

Visionens målsætning er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.