Kronprinsen: Denne by minder mig om Mary

Kronprins Frederik er klar til OL, der - særligt når rejsen går til Sydney - minder Hans Excellence om Kronprinsesse Mary. Hans Kongelige Højhed dyrker selv ekstremsport og giver aldrig op.
Kronprinsen tænker på Mary, "når man er i Sydney Havn."
Kronprinsen tænker på Mary, "når man er i Sydney Havn." Foto: Scanpix

Kronprinsen har et hjerteligt forhold til OL og særligt Sydney, der afholdt OL i år 2000, hvor Hans Kongelige Højhed mødte sin hustru.

Den gamle avis Berlingske har haft Kronprins Frederik med ombord i et nyt interview, og i en båd ved Hellerup Havn giver den kommende konge en smule til sladderbladene.

Adspurgt om OL fylder noget særligt i den royale familie, svarer Kronprinsen til Berlingske:

- Ja og nej. Min hustru har desværre ikke været så meget med til OL siden, fordi hun har skullet være mor for små børn næsten lige siden da. Men jo, det er da særligt, selv om jeg nu vil sige, at det mere er, når man er i Sydney Havn, at minderne fra OL i 2000 bliver genopfrisket. Det var der, der var OL dengang, og alt var bare fantastisk. Det var første gang, jeg var i Australien, der var fuld tryk på aktiviteterne dagen lang, og at det så også er der, man møder sin fremtidige kone... jamen, det var jo perfekt.

"Den er hård, den her"

Både i Danmark, i Australien og hvor Kronprinsen end befinder sig, dyrker han sport. Og det er ikke bare noget med at lufte de royale stænger i parken, nej,  han har udsat sin krop til det yderste, for man må aldrig, aldrig, give op.

Særligt husker han en sensommer som frømandselev.

- Der var jeg drænet. Depoterne var tømt, selv om jeg proppede mig med cola, Ritter Sport og pasta. Da var der en uge, hvor jeg tænkte, »den er hård den her«. Men jeg kom igennem. Der ser man forskellen på ung og ældre. Jeg kunne godt starte på uddannelsen igen i dag, men jeg ville ikke kunne holde, fordi restitutionstiden er længere, når man bliver ældre, end når man er 26-årig. Dengang holdt jeg.

Og i modsætning til de danske sportsstjerner, hvilke han sætter stor pris på, fortæller Kronprinsen, at han ikke yder sit bedste konstant.

- Jeg gider ikke ligge på highperformance hele tiden, så jeg kører på det, man kalder peakperformance, hvor jeg træner mig op og peaker – topper – når der er konkurrencer.«

Han ser selv OL. For nylig talte han med svømmeren og OL-medaljevinderen Jeanette Ottesen, som han udtrykker respekt for.

I år bliver olympiaden afholdt fra 5. til 21. august i Rio de Janeiro i Brasilien.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.