Kronprinsen deltager i Arctic Winter Games

Kronprins Frederik deltog søndag i gallaåbningen af Arctic Winter Games, som i år løber af stablen i Grønland.
Kronprins Frederik deltog søndag i gallaåbningen af Arctic Winter Games, der i år bliver afholdt i Grønland.
Kronprins Frederik deltog søndag i gallaåbningen af Arctic Winter Games, der i år bliver afholdt i Grønland. Foto: Www.bjornstighansen.com/Polfoto

Den danske kongefamilie har aldrig forsøgt at lægge skjul på, at de arktiske lande har en helt speciel plads i deres hjerter.

Glæden var også til at få øje på, da Kronprins Frederik søndag deltog i gallaåbningen af Arctic Winter Games, som i år afholdes i den grønlandske hovedstad Nuuk.

På billederne ses en fornøjet kronprins, som hilser på både børn og deltagere, der ved den ceremonielle indmarch bærer nationale, arktiske folkedragter.

Ved konkurrencens start bliver folkedragterne dog hurtigt smidt til side til fordel for en mere atletisk påklædning.

De 2000 deltagere i konkurrencen kan nemlig dyste i hele 15 forskellige sportsgrene som eksempelvis løb i snesko, hvilket er en traditionel arktisk sportsgren.

Arctic Winter Games er verdens største multisports- og kulturbegivenhed for unge atleter, der er bosat i arktiske lande.

Sportsbegivenheden har både til formål at skabe opmærksomhed omkring kulturelle forskelligheder i Arktis, men også at skabe en større samhørighed mellem landene.

Over 1500 frivillige er med til at afvikle dette års Arctic Winter Games. Der dystes mellem 6. og 11. marts.

Se alle billederne fra kronprins Frederiks besøg til gallaåbningen af Arctic Winter Games: http://kongehuset.dk/foto-video/gallaaabning-af-arctic-winter-games

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.