Kronprins tager imod hård skiudfordring

Den norske kronprins har taget imod udfordringen om at deltage i et hårdt skiløb på intet mindre end 54 kilometer.
Kronprins Haakon er glad for at stå på ski. Den 21. marts deltager han i et 54 kilometer langt skiløb i Norge.
Kronprins Haakon er glad for at stå på ski. Den 21. marts deltager han i et 54 kilometer langt skiløb i Norge. Foto: /free

De royale er tilsyneladende vilde med at boltre sig i sneen.

På søndag deltager kronprins Frederik i et langrendsmaraton i Sverige, og senere i marts er det den norske kronprins Haakons tur til at spænde skiene på.

Den 21. marts stiller han nemlig til start i Birkebeinerrennet i Norge. Det 54 kilometer lange langrendsskiløb, der strækker sig fra Rena og over fjeldene til Lillehammer, kan altså også se frem til en royal deltagelse. Tilmeldingen vækker stor glæde hos arrangørerne.

- Vi er meget glade her i huset. Birken er for alle, og vi er meget stolte over, at kronprinsen skal deltage, siger Randi Boldstad, der er informationsansvarlig i Birken på løbets hjemmeside.

Hun tilføjer, at det er morsomt, at kronprinsen har taget udfordringen op. I 2011 deltog han i Birkebeiner cykelløbet, og her udfordrede arrangørerne nemlig kronprins Haakon til at deltage i skiløbet. Det tog nogle års betænkningstid, men nu ser det altså ud til, at han er klar til at tage udfordringen op.

Kronprins Haakon er kendt for at være en skientusiast, men det er første gang, at han stiller op i løbet, hvor han i år stiller op i klassen 40 til 45 år.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.