Kronprins skal overvære helikopter-modtagelse

Kronprins Frederik vil være til stede, når forsvaret mandag modtager sine nye helikoptere.
Kronprins Frederik skal mandag deltage i en officiel modtagelsesceremoni for forsvarets nye helikoptere.
Kronprins Frederik skal mandag deltage i en officiel modtagelsesceremoni for forsvarets nye helikoptere. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Kronprins Frederik vil være blandt gæsterne, når forsvaret mandag holder modtagelsesceremoni for sine nye Seahawk-helikoptere på fregatten Iver Huitfeldt på Langeliniekaj i København.

Det fremgår af både kongehusets officielle kalender og forsvarets hjemmeside.

Den danske kronprins skal overvære modtagelse af de nye MH-60R Seahawk-helikoptere i selskab med blandt andre den danske forsvarsminister, Peter Christensen (V), og Forsvarschef, general Peter Betram.

Forsvaret har anskaffet sig i alt ni eksemplarer af den nye helikoptertype, som er skibsbaseret, og som skal erstatte de ældre LYNX-helikoptere.

I begyndelsen af maj modtog forsvaret de første tre helikoptere, mens de sidste seks forventes leveret løbende frem til sommeren 2018, fremgår det af forsvarets hjemmeside.

Kronprins Frederik har selv en fortid hos det danske forsvar, hvor han begyndte som rekrut i 1986 ved Den Kongelige Livgarde. Efter det fulgte blandt andet en udnævnelse som løjtnant af reserven.

I 1995 gennemførte kronprins Frederik desuden frømandsuddannelsen ved søværnets frømandskorps, og senest i april 2015 blev han udnævnt til kontreadmiral i søværnet og generalmajor i hæren og flyvevåbnet, fremgår det af kongehusets hjemmeside.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.