Kronprins kommer med dramatisk bøn

Den britiske prins vil have verdens ledere til at bruge knap 637 milliarder kroner på at redde verden fra klimaforandringerne.
Prins Charles kommer med en klimabøn ugen før klimatopmødet i Paris.
Prins Charles kommer med en klimabøn ugen før klimatopmødet i Paris. Foto: Rob Griffith/AP

Prins Charles har tidligere vist sin kærlighed for naturen.

Det gjorde han blandt andet, da han tidligere på måneden i en artikel i magasinet Country Life Magazine opfordrede folk til at købe ind hos lokale slagtere, landmænd og mejerister frem for i supermarkederne.

Og nu kommer den 67-årige prins med endnu en bøn: Stop klimaforandringerne.

Ugen før klimatopmødet i Paris talte prins Charles ifølge The Mirror foran 53 nationer, der var samlet til Commonwealth Heads of Government-mødet i Malta. Og her bad han om, at regeringslederne greb til pungen.

For ifølge den britiske kronprins er det ikke billigt at redde kloden fra klimaforandringer. Han mener, at det kommer til at koste knap 637 milliarder kroner at stoppe klimaforandringerne fra at ødelægge jorden. Og de penge skal alene bruges på infrastruktur over de næste 15 år.

Til mødet understregede prinsen også, at han var bekymret over menneskets overlevelse, eftersom verdens byer vokser med halvanden million mennesker hver uge.

- Efter min mening er det utroligt, at vi kan være i stand til at klare os i realiteten, med de forbrugsmønstre som den voksende befolkning har på nuværende tidspunkt, sagde han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.