Kronprins klar til nyt skieventyr

Søndag er kronprins Frederik at finde i skisporet i Sverige, hvor han skal kæmpe sig igennem 90 kilometer på langrendsski.
Kronprins Frederik er klar til at spænde skiene, når han søndag deltager i Vasaloppet i Sverige.
Kronprins Frederik er klar til at spænde skiene, når han søndag deltager i Vasaloppet i Sverige. Foto: JOHANSEN LINDA/Polfoto

Det er ingen hemmelighed, at kronprins Frederik er vild med is, sne og bjerge. I vinterferien nød han sneen i ro og mag på en skiferie med familien, og på søndag kaster han sig ud i endnu et skieventyr.

På søndag deltager kronprinsen nemlig i det berømte svenske Vasaloppet. Løbet er et såkaldt maraton-langrendsskiløb, der strækker sig over 90 kilometer fra Sälen til Mora i Sverige.

Kronprinsen skal både kæmpe imod tidligere sportsstjerner, tv-personligheder og mennesker fra flere dele af verden. Blandt stjernedeltagerne er blandt andet en Eurovisionvinder, racerkørere og cykelryttere.

Det er fjerde gang kronprins Frederik deltager i Vasaloppet. Sidste år gik det ikke fremragende, og han kom i mål i en tid på syv timer og 22 minutter. Det var en del langsommere end den norske vinder, der ramte målstregen i en tid på kun fire timer og 14 minutter.

Kronprins Frederik har de tidligere år trænet op til løbet ved blandt andet at stå på rulleski. Den sneglade prins holder sig også i god form og har blandt andet gennemført en ironman.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.