Kronprins kaster sig ud fra fly: Se videoen

Den norske kronprins Haakon har uddannet sig til militærtaktisk faldskærmsudspringer, og det går ikke stille for sig, viser en ny video.
Den norske kronprins Haakon har tidligere uddannet sig ved det norske forsvar, og nu er han også certificeret faldskærmsudspringer.
Den norske kronprins Haakon har tidligere uddannet sig ved det norske forsvar, og nu er han også certificeret faldskærmsudspringer. Foto: Audun Braastad/AP

Danske kronprins Frederik er ikke den eneste kongelige vovehals i Norden. Norske kronprins Haakon har for nylig slået fast med syvtommersøm, at han også har både formen og modet til at gennemføre grænseoverskridende og fysisk krævende militæruddannelser.

I en video, som det norske kongehus har offentliggjort på sin Facebook-side, kan man således se den 42-årige kronprins hoppe ud fra både transportfly og helikopter - dog med en vigtig sikkerhedsforanstaltning på sig. Kronprins Haakon har nemlig uddannet sig til militærtaktisk faldskærmsudspringer.

I videoen følger man kronprinsens vej til certifikatet, hvor han sammen med andre soldater i Forsvarets Specialkommando fik afprøvet sin kunnen i fysiske prøvelser og udspring i både dagslys og i de mørke nattetimer.

Den norske tronarving har en militær bacheloruddannelse bag sig, som han færdiggjorde i 1995. Og nu kan han føje endnu en titel til CV'et, som også tæller en bachelor i statskundskab fra University of California og en mastergrad i udviklingsstudier fra London School of Economics and Political Science.

Se videoen her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.