Kronprins frygtede skilsmisse

Den engelske prins Charles var bekymret for en eventuel skilsmisse fra Diana. Det afslører et brev, prinsen skrev før deres bryllup.
Prince Charles er i dag gift med hertuginde Camilla og har inden for de sidste par år desuden fået titlen farfar til prins Williams børn, prins George og prinsesse Charlotte.
Prince Charles er i dag gift med hertuginde Camilla og har inden for de sidste par år desuden fået titlen farfar til prins Williams børn, prins George og prinsesse Charlotte. Foto: Anthony Devlin/AP

Unge, yndige og meget lykkelige så de ud, da brylluppet mellem prins Charles og Diana blev holdt i sommeren 1981. Men allerede dengang frygtede den britiske kronprins scenariet, hvis den ægteskabelige lykke skulle ende i skilsmisse.

Det afslører et brev skrevet af prins Charles selv, som lige nu er til salg i USA. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Brevet, som er dateret et år før brylluppet med Diana, er stilet til en receptionist ved det britiske konsulat i Montreal, Janet Jenkins.

I brevet til Jenkins, som prinsen mødte under et ophold i den canadiske storby i 1975, udtrykker han sin frygt for at skulle opleve det samme skilsmisse-mareridt, som Janet Jenkins netop selv havde gennemlevet på det tidspunkt.

- Jeg håber virkelig, at du er kommet dig efter den traumatiske oplevelse med ægteskab og skilsmisse inden for så kort tid, skriver prins Charles.

- Gud ske tak og lov for, at du opdagede fejltagelsen i tide og ikke nåede at stifte familie, tilføjer han i det syv sider lange brev, der er håndskrevet på Windsor Castle-brevpapir.

- Det at skulle stifte familie og begå en sådan fejl er ærligt talt noget, der bekymrer mig enormt, og jeg tror, min løsning med at gifte mig med en pige fra hvert eneste Commonwealth-land er den bedste, der findes, skriver han.

Brevet er sat til salg for 3.900 dollar, svarende til cirka 26.200 danske kroner, af Alicia Carroll fra Los Angeles, der handler med britiske royale minder.

Charles og Diana blev gift i juli 1981. De blev separeret i 1992 og skilt i 1996, et år før Dianas tragiske dødsfald i Paris.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.