Kronprins Frederik undersøger dansk havvand

Kronprins Frederik har været på tur med miljøorganisationen "Plastic Change", hvor han undersøgte tang og tog prøver fra dansk havvand.
Kronprins Frederik drog til søs for at undersøge plastikforurening i dansk havvand.
Kronprins Frederik drog til søs for at undersøge plastikforurening i dansk havvand. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Den danske kronprins har aldrig været bange for at få beskidte hænder, når han deltager i arrangementer.

Dette var også tilfældet, da kronprins Frederik var om bord på skibet Guldborgsund, 8. juni, i anledningen af "World Oceans Day".

Her var den 48-årige prins nemlig med til at undersøge dansk havvand for plastikforurening sammen med miljøorganisationen "Plastic Change".

Billeder fra begivenheden viser, at kronprinsen i dagens anledning var trukket i praktisk beklædning, så han kunne deltage og hjælpe til, når der skulle tages prøver fra det brusende og bølgende havvand.

På det danske kongehus' Facebook-profil kan man også se en video fra dagen. Her bliver det tydeligt, at kronprins Frederik tog stor del i dagens aktiviteter ved blandt andet at kaste et stort net ud i havet for efterfølgende at undersøge det tang, som nettet fik bragt retur.

Kronprinsens besøg på det danske skib er også blevet dokumenteret på kongehusets Instagram, hvor der er blevet lagt et billede ud af det royale medlem, hvor han på hug får indsamlet prøver til undersøgelsen af det danske havvand.

Skibet Guldborgsund har sejlet rundt om Sjælland siden 1. juni for at tage prøver fra havet i Danmark, der skal indgå i en global database over plastikforurening.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.