Kronprins Frederik rejser alene til Nepal
Den danske kronprins rejser til Nepal for at besøge de jordskælvsramte områder. Resten af familien bliver hjemme på Amalienborg.
Af Anna Raabæk/NP
MERE
Kronprins Frederik besøger Nepal fra d. 17.-20. september.
Kronprins Frederik besøger Nepal fra d. 17.-20. september. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO


Nepal, som geografisk ligger klemt inde mellem Kina og Indien, bliver ofte ramt af jordskælv. I april og maj blev Nepal hårdt ramt, og det er landet stadig mærket af.

Torsdag rejser kronprins Frederik til Nepal for at se nærmere på Røde Kors' nødhjælpsarbejde i de jordskælvsramte områder. Kronprinsen skal desuden besøge nogle af de familier, som forsøger at finde tilbage til en normal hverdag.

Kronprinsen begynder sin rejse i Lamjung-distriktet på sydsiden af Himalaya-bjergkæden. Under et besøg i landsbyen Pachok skal kronprinsen møde jordskælvsramte familier, som har bygget midlertidige boliger af materiale, som de har fået udleveret af Røde Kors.

Ifølge Dansk Røde Kors er forholdene i det jordskælvsramte Nepal meget svære i øjeblikket. Og monsunsæsonens massive regn har ikke gjort det lettere.

- Vi kæmper både med tiden og med vejret. Der er allerede faldet rigtig meget regn, hvilket gør det svært for hjælpearbejderne at komme frem, sagde Peder Damm, der koordinerer hjælpearbejdet i Nepal, i en pressemeddelelse fra Røde Kors i maj.

Lørdag skal kronprinsen besøge en lokal afdeling af Røde Kors i Nepal for at lære mere om nødhjælpsarbejdet i de jordskælvsplagede områder. Under sit besøg får kronprinsen også indblik i, hvordan de dårlige forhold gør nødhjælpsarbejdet endnu sværere.

Besøget slutter i Nepals hovedstad, Kathmandu, på søndag. Her deltager kronprins Frederik blandt andet i en jordskælvsvandring. Efterfølgende besøger han en lokal familie.

Se hele programmet her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.