Kronprins Frederik rejser alene til Nepal

Den danske kronprins rejser til Nepal for at besøge de jordskælvsramte områder. Resten af familien bliver hjemme på Amalienborg.
Kronprins Frederik besøger Nepal fra d. 17.-20. september.
Kronprins Frederik besøger Nepal fra d. 17.-20. september. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Nepal, som geografisk ligger klemt inde mellem Kina og Indien, bliver ofte ramt af jordskælv. I april og maj blev Nepal hårdt ramt, og det er landet stadig mærket af.

Torsdag rejser kronprins Frederik til Nepal for at se nærmere på Røde Kors' nødhjælpsarbejde i de jordskælvsramte områder. Kronprinsen skal desuden besøge nogle af de familier, som forsøger at finde tilbage til en normal hverdag.

Kronprinsen begynder sin rejse i Lamjung-distriktet på sydsiden af Himalaya-bjergkæden. Under et besøg i landsbyen Pachok skal kronprinsen møde jordskælvsramte familier, som har bygget midlertidige boliger af materiale, som de har fået udleveret af Røde Kors.

Ifølge Dansk Røde Kors er forholdene i det jordskælvsramte Nepal meget svære i øjeblikket. Og monsunsæsonens massive regn har ikke gjort det lettere.

- Vi kæmper både med tiden og med vejret. Der er allerede faldet rigtig meget regn, hvilket gør det svært for hjælpearbejderne at komme frem, sagde Peder Damm, der koordinerer hjælpearbejdet i Nepal, i en pressemeddelelse fra Røde Kors i maj.

Lørdag skal kronprinsen besøge en lokal afdeling af Røde Kors i Nepal for at lære mere om nødhjælpsarbejdet i de jordskælvsplagede områder. Under sit besøg får kronprinsen også indblik i, hvordan de dårlige forhold gør nødhjælpsarbejdet endnu sværere.

Besøget slutter i Nepals hovedstad, Kathmandu, på søndag. Her deltager kronprins Frederik blandt andet i en jordskælvsvandring. Efterfølgende besøger han en lokal familie.

Se hele programmet her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.